burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Brza krempita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za fil:

1 l mleka

2 C pudinga od vanile

3 kašike brašna

20 kašika kristal šećera

6 jaja

Za koru:

500 g četvrtastog keksa

Za ukrašavanje:

C šećer u prahu

ili šlag krema

Brza krempita

Koraci pripreme

Uzeti jaja i odvojiti belanca od žumanaca.

Belanca treba da su u dubljoj posudi da bi se mogao umutiti šne u koji se doda 12 kašika kristal šećera i ponovo se dobro umuti.

U posudu gde u žumanca staviti 8 kašika šećera, brašno i C puding od vanile i izmešati pa dodati 200 mll mleka i umutiti puding.

Ostatak mleka od 800 ml staviti da provri i onda zakuvati umućeni puding.

Puding skloniti sa ringe i odmah dodati šne i mešati da se masa izjednači.

Uzeti dublju tepsiju i na dno poređati keks pa izručiti fil. Preko fila poređati keks.

Pred služenje možete posuti C šećerom u prahu ili ukrasiti sa C šlagom kremom pripremljenoj po uputstvu sa kesice.

Naši proizvodi

Brza krempita

Koraci pripreme

Uzeti jaja i odvojiti belanca od žumanaca.

Belanca treba da su u dubljoj posudi da bi se mogao umutiti šne u koji se doda 12 kašika kristal šećera i ponovo se dobro umuti.

U posudu gde u žumanca staviti 8 kašika šećera, brašno i C puding od vanile i izmešati pa dodati 200 mll mleka i umutiti puding.

Ostatak mleka od 800 ml staviti da provri i onda zakuvati umućeni puding.

Puding skloniti sa ringe i odmah dodati šne i mešati da se masa izjednači.

Uzeti dublju tepsiju i na dno poređati keks pa izručiti fil. Preko fila poređati keks.

Pred služenje možete posuti C šećerom u prahu ili ukrasiti sa C šlagom kremom pripremljenoj po uputstvu sa kesice.

Autor

Jelica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept