0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
1
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1
400 g brašna
250 g putera
125 g C šećera u prahu
2 žumanca
1/2 pomorandže (sok i korica)
2 pakovanja C vanilin šećera
2 belanca
1/2 kašike C čvrstina
150 g C šećera u prahu
1 C prašak za pecivo
200 g džema od kajsija
Umutiti puter, dodati žumanca, sok i koru pomorandže, C šećer u prahu, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i brašno.
Umutiti glatko testo i ostaviti da stoji sat vremena u hladnom. Umutiti belanca sa C čvrstinom i 1 kašikom C šećera u prahu u čvrstu smesu.
Razvaljati testo i vadiIi modlicama za kolače. Na jednu polovinu staviti sa špricom ukrase od belanaca.
Peći količinu sa belancima 15 minuta, a ostalu količinu bez belanaca 20 minuta na 180 stepeni.
Kada su pečeni i malo se ohlade spojiti sa marmeladom od kajsija.
Kada se dobro ohlade staviti marmelade između ukrasa od belanaca.
Umutiti puter, dodati žumanca, sok i koru pomorandže, C šećer u prahu, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i brašno.
Umutiti glatko testo i ostaviti da stoji sat vremena u hladnom. Umutiti belanca sa C čvrstinom i 1 kašikom C šećera u prahu u čvrstu smesu.
Razvaljati testo i vadiIi modlicama za kolače. Na jednu polovinu staviti sa špricom ukrase od belanaca.
Peći količinu sa belancima 15 minuta, a ostalu količinu bez belanaca 20 minuta na 180 stepeni.
Kada su pečeni i malo se ohlade spojiti sa marmeladom od kajsija.
Kada se dobro ohlade staviti marmelade između ukrasa od belanaca.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.