burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Baklava rolnice sa orasima i grizom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

14 tankih kora (za pitu)

300 g mlevenih oraha

4 kašike C šećera u prahu

2 kesice C vanilin šećera

4 kašike C griza

100 ml ulje

100 ml mlaka voda

Za premazivanje:

150 g posnog margarina

3 kašike ulje

Za sirup:

500 ml vode

350 g šećera

1 limun

Baklava rolnice sa orasima i grizom

Koraci pripreme

U činiju staviti mlevene orahe, dodati C šećer u prahu i C vanilin šećer, C griz i izmešati.

Zatim dodati ulje, mlaku vodu i sve izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Margarin iseckati i staviti u šerpicu, otopiti, ostaviti da se ohladi pa dodati ulje i izmešati.

Uzeti jednu koru i premazati je otopljenim margarinom i uljem, staviti drugu koru te i nju premazati otopljenim margarnom i uljem.

Niz jedan kraj rasporediti dve kašike nadeva od oraha i lagano urolati.

Postupak ponoviti i sa preostalim korama i nadevom.

Rolate poređati u pleh podmazan istom otopljenom mešavinom margarina i ulja koja se koristila za premazivanje kora.

Iseći ih na rolnice željene veličine te ih premazati mešavinom otopljenog margarina i ulja.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotove rolnice izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se dobro ohlade.

Za sirup:
U šerpicu uliti vodu, dodati šećer i dobro opran i na kolutove isečen limun. Kuvati 25 minuta (da bude dobro ukuvan sirup, lepljiv,da ne bude voden).

Dobro ohlađene rolnice oreliti vrelim sirupom i ostaviti da se ohlade i dobro upiju sirup.

Naši proizvodi

Baklava rolnice sa orasima i grizom

Koraci pripreme

U činiju staviti mlevene orahe, dodati C šećer u prahu i C vanilin šećer, C griz i izmešati.

Zatim dodati ulje, mlaku vodu i sve izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Margarin iseckati i staviti u šerpicu, otopiti, ostaviti da se ohladi pa dodati ulje i izmešati.

Uzeti jednu koru i premazati je otopljenim margarinom i uljem, staviti drugu koru te i nju premazati otopljenim margarnom i uljem.

Niz jedan kraj rasporediti dve kašike nadeva od oraha i lagano urolati.

Postupak ponoviti i sa preostalim korama i nadevom.

Rolate poređati u pleh podmazan istom otopljenom mešavinom margarina i ulja koja se koristila za premazivanje kora.

Iseći ih na rolnice željene veličine te ih premazati mešavinom otopljenog margarina i ulja.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotove rolnice izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se dobro ohlade.

Za sirup:
U šerpicu uliti vodu, dodati šećer i dobro opran i na kolutove isečen limun. Kuvati 25 minuta (da bude dobro ukuvan sirup, lepljiv,da ne bude voden).

Dobro ohlađene rolnice oreliti vrelim sirupom i ostaviti da se ohlade i dobro upiju sirup.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept