0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
14 tankih kora (za pitu)
300 g mlevenih oraha
4 kašike C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
4 kašike C griza
100 ml ulje
100 ml mlaka voda
150 g posnog margarina
3 kašike ulje
500 ml vode
350 g šećera
1 limun
U činiju staviti mlevene orahe, dodati C šećer u prahu i C vanilin šećer, C griz i izmešati.
Zatim dodati ulje, mlaku vodu i sve izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Margarin iseckati i staviti u šerpicu, otopiti, ostaviti da se ohladi pa dodati ulje i izmešati.
Uzeti jednu koru i premazati je otopljenim margarinom i uljem, staviti drugu koru te i nju premazati otopljenim margarnom i uljem.
Niz jedan kraj rasporediti dve kašike nadeva od oraha i lagano urolati.
Postupak ponoviti i sa preostalim korama i nadevom.
Rolate poređati u pleh podmazan istom otopljenom mešavinom margarina i ulja koja se koristila za premazivanje kora.
Iseći ih na rolnice željene veličine te ih premazati mešavinom otopljenog margarina i ulja.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotove rolnice izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se dobro ohlade.
Za sirup:
U šerpicu uliti vodu, dodati šećer i dobro opran i na kolutove isečen limun. Kuvati 25 minuta (da bude dobro ukuvan sirup, lepljiv,da ne bude voden).
Dobro ohlađene rolnice oreliti vrelim sirupom i ostaviti da se ohlade i dobro upiju sirup.
U činiju staviti mlevene orahe, dodati C šećer u prahu i C vanilin šećer, C griz i izmešati.
Zatim dodati ulje, mlaku vodu i sve izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Margarin iseckati i staviti u šerpicu, otopiti, ostaviti da se ohladi pa dodati ulje i izmešati.
Uzeti jednu koru i premazati je otopljenim margarinom i uljem, staviti drugu koru te i nju premazati otopljenim margarnom i uljem.
Niz jedan kraj rasporediti dve kašike nadeva od oraha i lagano urolati.
Postupak ponoviti i sa preostalim korama i nadevom.
Rolate poređati u pleh podmazan istom otopljenom mešavinom margarina i ulja koja se koristila za premazivanje kora.
Iseći ih na rolnice željene veličine te ih premazati mešavinom otopljenog margarina i ulja.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotove rolnice izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se dobro ohlade.
Za sirup:
U šerpicu uliti vodu, dodati šećer i dobro opran i na kolutove isečen limun. Kuvati 25 minuta (da bude dobro ukuvan sirup, lepljiv,da ne bude voden).
Dobro ohlađene rolnice oreliti vrelim sirupom i ostaviti da se ohlade i dobro upiju sirup.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.