burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25

Bakine knedle sa šljivama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25

Sastojci

Testo:

1 kg krompira

500 g brašna

2 jaja

1 prstohvat soli

1 kesica C prašak za pecivo

30-tak šljiva

200 g prezli

100 ml ulja

2 kesice C vanilin šećera

C šećer u prahu

Bakine knedle sa šljivama

Koraci pripreme

Priprema testa:
Obariti krompir kao za pire, sa malo soli. Kad je gotov, procediti i ispasirati.

Kad je krompir malo prohlađen, dodati 2 umućena jaja, i polako dodavati brašno uz stalno mešanje varjačom. Na kraju dodati C prašak za pecivo i mesiti rukom.

Odvajati loptice testa i u njih uvijati oprane i očišćene šljive. Testo oko šljiva treba da bude tanko.

U provrelu vodu stavljati napravljene knedle uz povremeno lagano mešanje da ne bi uhvatile za dno šerpe.

Treba polako da vru, a kada se podignu na vrh, kuvati jos oko 5 minuta uz blago prevrtanje.

Priprema prezli:
U tiganj propržiti prezle sa uljem i vanillin šećerom, da porumene.

Gotove knedle vaditi iz šerpe, stavljati u tiganj i uvaljati ih u prezle.

Ređati ih na tacnu. Po želji se mogu posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Bakine knedle sa šljivama

Koraci pripreme

Priprema testa:
Obariti krompir kao za pire, sa malo soli. Kad je gotov, procediti i ispasirati.

Kad je krompir malo prohlađen, dodati 2 umućena jaja, i polako dodavati brašno uz stalno mešanje varjačom. Na kraju dodati C prašak za pecivo i mesiti rukom.

Odvajati loptice testa i u njih uvijati oprane i očišćene šljive. Testo oko šljiva treba da bude tanko.

U provrelu vodu stavljati napravljene knedle uz povremeno lagano mešanje da ne bi uhvatile za dno šerpe.

Treba polako da vru, a kada se podignu na vrh, kuvati jos oko 5 minuta uz blago prevrtanje.

Priprema prezli:
U tiganj propržiti prezle sa uljem i vanillin šećerom, da porumene.

Gotove knedle vaditi iz šerpe, stavljati u tiganj i uvaljati ih u prezle.

Ređati ih na tacnu. Po želji se mogu posuti C šećerom u prahu.

Autor

Mina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept