0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 jaja
2 kesice vanilin šećera
3 šoljice šećera
3 šoljice ulja
2 šoljice kisele pavlake
5 šoljica brašna
300 g očišćenih višanja
šećer u prahu
Šoljice od 0,1 dl koristiti kao meru. 3 jaja umutiti sa 2 kesice vanilin šećera i u to dodati 3 šoljice šećera.
Umutiti da bude penasto, a zatim dodati 3 šoljice ulja i 2 šoljice kisele pavlake. Fino sjediniti, pa u to dodati 5 šoljica brašna.
Sipati u podmazan pleh, a preko testa poređati 300 g očišćenihi oceđenih višanja.
Višnje blago nožem utisnuti u testo i peći na 180 stepeni 45 minuta.
Šoljice od 0,1 dl koristiti kao meru. 3 jaja umutiti sa 2 kesice vanilin šećera i u to dodati 3 šoljice šećera.
Umutiti da bude penasto, a zatim dodati 3 šoljice ulja i 2 šoljice kisele pavlake. Fino sjediniti, pa u to dodati 5 šoljica brašna.
Sipati u podmazan pleh, a preko testa poređati 300 g očišćenihi oceđenih višanja.
Višnje blago nožem utisnuti u testo i peći na 180 stepeni 45 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.