0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 šoljice ulja
4 šoljice vode
5 šoljica šećera
2 kašike kakaoa
20 kašika oštrog brašna
1 kesica C praška za pecivo
margarin za mazanje posude za pečenje
C šećer u prahu za posipanje
(šoljica za meru je mala šoljica za crnu kafu)
Umutite sve sastojke da se lepo sjedine. Smesu podelite na pola, te u jedan deo dodajte kakao i lepo sjedinite.
Pripremite okruglu posudu za pečenje kolača, namažite je margarinom i pospite brašnom.
Sipajte u sredinu posude jednu kašiku svetlog testa, zatim od gore (preko) sipajte jednu kašiku tamnog testa ... i tako dok ne utrošite sav materijal. Testo će se razlivati jer je tečno!
Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kolač oko 40 minuta.
Prohlađen kolač pospite C šećerom u prahu.
Umutite sve sastojke da se lepo sjedine. Smesu podelite na pola, te u jedan deo dodajte kakao i lepo sjedinite.
Pripremite okruglu posudu za pečenje kolača, namažite je margarinom i pospite brašnom.
Sipajte u sredinu posude jednu kašiku svetlog testa, zatim od gore (preko) sipajte jednu kašiku tamnog testa ... i tako dok ne utrošite sav materijal. Testo će se razlivati jer je tečno!
Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kolač oko 40 minuta.
Prohlađen kolač pospite C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.