burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Waffle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za testo:

500 g brašna

1 C prašak za pecivo

1/2 kašičice soli

65 g kristal šećera

2 jaja

125 ml ulja

500 ml mleka

4 C Vanilin šećera

malo kore rendanog limuna

malo ulja za podmazivanje kalupa

Za dekoraciju:

krem

C šećer u prahu

voće

mleveni keks

C šlag classic

džem

Waffle

Koraci pripreme

Priprema testa:
U jednoj posudi izmešajte brašno, C prašak za pecivo, so i šećer.

Odvojite belanca od žumanaca, pa u belanca dodajte prstohvat soli. Umutite mikserom u čvrst sneg.

Žumanca u posebnoj posudi izmešajte žicom za mućenje sa uljem, mlekom i C vanilin šećerom.

Nastavak pripreme testa:
Smesu sa žumancima dodajte suvim sastojcima i sve izmešajte u masu bez grudvica žicom za mućenje.

U ovu masu dodajte sneg od belanaca i nežno izmešajte kašikom, trudeći se da belanca što manje splasnu.

Pečenje:
Testo je gušće, ali istovremeno dok se meša oseća se da je vazdušasto. Uključite aparat za vafle i ostavite da se dobro zagreje.

Pre sipanja testa premažite i gornju i donju stranu uljem. Sipajte testo, zatvorite kalup i pecite vafle 5-10 minuta.

Kako koji vadite iz kalupa, tako ih prekrijte krpom ili folijom, dodatno omekšaju.

Posluženje:
Ja sam kombinovala C šećer u prahu i pomorandžu, krem, plazmu i banane.

Naši proizvodi

Waffle

Koraci pripreme

Priprema testa:
U jednoj posudi izmešajte brašno, C prašak za pecivo, so i šećer.

Odvojite belanca od žumanaca, pa u belanca dodajte prstohvat soli. Umutite mikserom u čvrst sneg.

Žumanca u posebnoj posudi izmešajte žicom za mućenje sa uljem, mlekom i C vanilin šećerom.

Nastavak pripreme testa:
Smesu sa žumancima dodajte suvim sastojcima i sve izmešajte u masu bez grudvica žicom za mućenje.

U ovu masu dodajte sneg od belanaca i nežno izmešajte kašikom, trudeći se da belanca što manje splasnu.

Pečenje:
Testo je gušće, ali istovremeno dok se meša oseća se da je vazdušasto. Uključite aparat za vafle i ostavite da se dobro zagreje.

Pre sipanja testa premažite i gornju i donju stranu uljem. Sipajte testo, zatvorite kalup i pecite vafle 5-10 minuta.

Kako koji vadite iz kalupa, tako ih prekrijte krpom ili folijom, dodatno omekšaju.

Posluženje:
Ja sam kombinovala C šećer u prahu i pomorandžu, krem, plazmu i banane.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept