burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Voćna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Piškota:

4-5 jaja

150 g brašna

250 g šećera

9 kašika vode

1 kesica c prašak za pecivo

Fil:

2 c pudinga od vanile

250 g margarina

100 g c šećera u prahu

8 dcl mleka

Voće po izboru (banane,ananas,breskve...)

2 c šlaga sa ukusom slatke pavlake

Voćna torta

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca.

Penasto umutititi žumanca, šećer i vodu.Belanca posebno.

Postepeno dodavati varnjačom brašno pomešano sa praškom za pecivo i belanca u umućena žumanca.

Izliti u pleh i peći na 200 stepeni oko 20-30 minuta. Skuvati puding i ostaviti da se skroz ohladi.

Umešati margarin i prah šećer.Iseći voće po izboru i umešati u pripremljen fil.

Piškotu preseći na pola i premazati filom zatim staviti drugi deo piškote pa ostatkom fila premazati.

Šlag penu izraditi po uputstvu sa kesice i staviti na tortu,ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Voćna torta

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca.

Penasto umutititi žumanca, šećer i vodu.Belanca posebno.

Postepeno dodavati varnjačom brašno pomešano sa praškom za pecivo i belanca u umućena žumanca.

Izliti u pleh i peći na 200 stepeni oko 20-30 minuta. Skuvati puding i ostaviti da se skroz ohladi.

Umešati margarin i prah šećer.Iseći voće po izboru i umešati u pripremljen fil.

Piškotu preseći na pola i premazati filom zatim staviti drugi deo piškote pa ostatkom fila premazati.

Šlag penu izraditi po uputstvu sa kesice i staviti na tortu,ukrasiti po želji.

Autor

Gordana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept