0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
500 g kora za pitu
550 ml mleka
1 C puding sa ukusom vanilina
1 kašika C čvrstina
4 kašike šećera
2 kesice C vanilinog šećera
1 C prašak za pecivo
50 g C šećera u prahu
3 jaja
200 g šećera
300 ml jogurta
70 ml ulja
80 g C kokosovog brašna
4 kašike C pšeničnog griza
Umutiti belanca, dodati žumanca, vanilin šećer, šećer, jogurt, ulje, kokosovo brašno, griz i prašak za pecivo. Izmešati.
Sa 50 ml razmutiti puding i gustin. U preostalo mleko staviti šećer i vanilin šećer, zagrejati i zakuvati puding.
Po 3 kore odvajati, stavljati jednu preko druge, iseći na 4 dela i svaki deo filovati.
Na prvu i drugu koru staviti po kašiku fila, a na treću kašičicu pudinga na sredini.
Saviti prvo levu i desnu stranu, da se ivice dodiruju pa dobijenu traku urolati.
Rolnice poređati u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Ohlađene posuti prah šećerom.
Umutiti belanca, dodati žumanca, vanilin šećer, šećer, jogurt, ulje, kokosovo brašno, griz i prašak za pecivo. Izmešati.
Sa 50 ml razmutiti puding i gustin. U preostalo mleko staviti šećer i vanilin šećer, zagrejati i zakuvati puding.
Po 3 kore odvajati, stavljati jednu preko druge, iseći na 4 dela i svaki deo filovati.
Na prvu i drugu koru staviti po kašiku fila, a na treću kašičicu pudinga na sredini.
Saviti prvo levu i desnu stranu, da se ivice dodiruju pa dobijenu traku urolati.
Rolnice poređati u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Ohlađene posuti prah šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.