0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
15
1/4 l mleka
100 g margarina
1/2 kg brašna
1 C suvi kvasac
90 g šećera
1 C vanilin šećer
ribana korica 1 limuna
2 jaja
1 žumanac
150 g mlevenog maka
30 g šećera
3 kašike prezli
4 kašike mleka
1 belanac
malo cimeta
150 g mlevenog lešnika
30 g šećera
3 kašike prezli
4 kašike mleka
1 belanac
malo cimeta
malo arome od vanile
180 g svežeg sira (manje masnog)
25 g šećera
1 vanilin šećer C
1 žumanac
1 kašika praha pudinga od vanile C
150 g pekmeza od šljiva
25 g šećera
3 kašike ruma
prstohvat cimeta
C šećer u prahu
Brašno pomešajte sa C suvim kvascem.
Dodajte ostale sastojke i mešavinu toplog mleka i masnoće i sve umesite mikserom prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo.
Ostavite testo pokriveno da odstoji na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i pospite brašnom.
Napraviti 4 fila tako što ćete izmešati za svaki, navedene sastojke.
Testo podeliti na 4 jednaka dela. Svaki deo podeliti na još 6. Sada svaki deo razvaljati i staviti malo fila pa uviti u buhtlicu.
Od svakog fila treba da vam ispadne po 6 buhtlica. Poređajte buhtlice naizmenično u pripremljenu formu.
Otopite maslac u maloj šerpi. Premažite buhtle time i ostavite ih još jednom da nadođu 30 minuta. U međuvremenu zagrejte rernu.
Nakon toga stavite na rešetku u donjoj trećini rerne da se peče. Peći na 180 C, oko 45 minuta.
Zatim kolač ostaviti u formi da se hladi nekih 30 min, onda ga izvaditi i posuti C šećerom u prahu.
Brašno pomešajte sa C suvim kvascem.
Dodajte ostale sastojke i mešavinu toplog mleka i masnoće i sve umesite mikserom prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo.
Ostavite testo pokriveno da odstoji na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i pospite brašnom.
Napraviti 4 fila tako što ćete izmešati za svaki, navedene sastojke.
Testo podeliti na 4 jednaka dela. Svaki deo podeliti na još 6. Sada svaki deo razvaljati i staviti malo fila pa uviti u buhtlicu.
Od svakog fila treba da vam ispadne po 6 buhtlica. Poređajte buhtlice naizmenično u pripremljenu formu.
Otopite maslac u maloj šerpi. Premažite buhtle time i ostavite ih još jednom da nadođu 30 minuta. U međuvremenu zagrejte rernu.
Nakon toga stavite na rešetku u donjoj trećini rerne da se peče. Peći na 180 C, oko 45 minuta.
Zatim kolač ostaviti u formi da se hladi nekih 30 min, onda ga izvaditi i posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.