0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
40
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
40
250 g brašna
150 g putera
100 g C šećera u prahu
prstohvat soli
1 žumance
1 belance
50 g kristal šećera
Ostaviti puter na sobnoj temperaturi da omekša, pa ga pomešati sa šećerom, žumancetom i brašnom pomešanim s prstohvatom soli.
Rukama umesiti glatko testo, uviti ga u streč foliju i ostaviti u frižider da odstoji oko 60 minuta.
Ohlađeno testo razvući oklagijom na debljinu prsta, pa modlom zeka vaditi oblik i ređati u pleh obložen pek-papirom.
Keksiće premazati umućenim belancetom, posuti kristal-šećerom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 12 minuta.
Ostaviti puter na sobnoj temperaturi da omekša, pa ga pomešati sa šećerom, žumancetom i brašnom pomešanim s prstohvatom soli.
Rukama umesiti glatko testo, uviti ga u streč foliju i ostaviti u frižider da odstoji oko 60 minuta.
Ohlađeno testo razvući oklagijom na debljinu prsta, pa modlom zeka vaditi oblik i ređati u pleh obložen pek-papirom.
Keksiće premazati umućenim belancetom, posuti kristal-šećerom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 12 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.