burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40

Uskršnji keks

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40

Sastojci

250 g brašna

150 g putera

100 g C šećera u prahu

prstohvat soli

1 žumance

Za dekoraciju:

1 belance

50 g kristal šećera

Uskršnji keks

Koraci pripreme

Ostaviti puter na sobnoj temperaturi da omekša, pa ga pomešati sa šećerom, žumancetom i brašnom pomešanim s prstohvatom soli.

Rukama umesiti glatko testo, uviti ga u streč foliju i ostaviti u frižider da odstoji oko 60 minuta.

Ohlađeno testo razvući oklagijom na debljinu prsta, pa modlom zeka vaditi oblik i ređati u pleh obložen pek-papirom.

Keksiće premazati umućenim belancetom, posuti kristal-šećerom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 12 minuta.

Naši proizvodi

Uskršnji keks

Koraci pripreme

Ostaviti puter na sobnoj temperaturi da omekša, pa ga pomešati sa šećerom, žumancetom i brašnom pomešanim s prstohvatom soli.

Rukama umesiti glatko testo, uviti ga u streč foliju i ostaviti u frižider da odstoji oko 60 minuta.

Ohlađeno testo razvući oklagijom na debljinu prsta, pa modlom zeka vaditi oblik i ređati u pleh obložen pek-papirom.

Keksiće premazati umućenim belancetom, posuti kristal-šećerom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 12 minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept