burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Tulumbe

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

300 g brašna

100 ml ulja

1 kesica C praška za pecivo

4 jajeta

500 g C šećera u prahu (po ukusu)

1 limun

Voda

Prstohvat soli

2 kesice C vanilin šećera

Tulumbe

Koraci pripreme

Najpre skuvajte agdu tj. šećerni sirup. U šerpu sipajte 500 g C šećera u prahu, 500 ml vode i sok od 1 limuna. Kuvati na srednjoj temperaturi. Kada agda provri kuva se još petnaestak minuta a onda se ostavi po strani da se ohladi.

Za testo za tulumbe je potrebno da u šerpu sipate 400 ml vode, 100 ml ulja i prstohvat soli. Kada ovi sastojci proključaju sklonite šerpu sa vatre i kuhinjskom ručnom mutilicom umešajte brašno i C prašak za pecivo, zakuvajte i ostavite testo da se prohladi.

U prohlađeno testo dodajte jedno po jedno jaje i svako umutite mikserom.


Na pleh obložen papirom za pečenje istisnite smesu za tulumbe pomoću šprica za ovu poslasticu u dužini koju želite.
Neka tulumbe budu odvojene jedna od druge da se prilikom pečenja ne bi spojile.

U zagrejanu rernu na 200°C do 220°C pecite tulumbe oko pola sata dok ne poprime zlatnožutu boju i koricu.

Ispečene tulumbe izvadite u činiju i zalijte ih ohlađenom agdom, te ostavite par sati dok ne upiju tečnost.

Naši proizvodi

Tulumbe

Koraci pripreme

Najpre skuvajte agdu tj. šećerni sirup. U šerpu sipajte 500 g C šećera u prahu, 500 ml vode i sok od 1 limuna. Kuvati na srednjoj temperaturi. Kada agda provri kuva se još petnaestak minuta a onda se ostavi po strani da se ohladi.

Za testo za tulumbe je potrebno da u šerpu sipate 400 ml vode, 100 ml ulja i prstohvat soli. Kada ovi sastojci proključaju sklonite šerpu sa vatre i kuhinjskom ručnom mutilicom umešajte brašno i C prašak za pecivo, zakuvajte i ostavite testo da se prohladi.

U prohlađeno testo dodajte jedno po jedno jaje i svako umutite mikserom.


Na pleh obložen papirom za pečenje istisnite smesu za tulumbe pomoću šprica za ovu poslasticu u dužini koju želite.
Neka tulumbe budu odvojene jedna od druge da se prilikom pečenja ne bi spojile.

U zagrejanu rernu na 200°C do 220°C pecite tulumbe oko pola sata dok ne poprime zlatnožutu boju i koricu.

Ispečene tulumbe izvadite u činiju i zalijte ih ohlađenom agdom, te ostavite par sati dok ne upiju tečnost.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept