burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12 komada

Tufahije

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12 komada

Sastojci

8 čvrstih jabuka

200 g C šećera u prahu

80 g lešnika

1 belance

1 limun

1 kesica C šlaga

1 l vode

2 kesice C vanilin šećera

Tufahije

Koraci pripreme

Jabuke operite i oljuštite, a kore sačuvajte, svakoj izdubite sredinu, kuvajte u ključaloj vodi, kojoj ste dodali i 50gr šećera, 1 kesicu vanil šećera i sok od limuna.

Jabuke izvadite u cediljku da se ocede, a u vodu stavite preostali šećer, C vanilin šećer i kore od jabuka.

Kada se skuva ostaviti da se prohladi, za nadev ulupajte čvrsto belance i mlevene lešnik.

Stavite smesu u svaku jabuku složite u pleh i pecite 15 min na 180 stepeni.

Pečene jabuke prelijte sirupom i na svaku jabuku stavite ulupan C šlag.

Naši proizvodi

Tufahije

Koraci pripreme

Jabuke operite i oljuštite, a kore sačuvajte, svakoj izdubite sredinu, kuvajte u ključaloj vodi, kojoj ste dodali i 50gr šećera, 1 kesicu vanil šećera i sok od limuna.

Jabuke izvadite u cediljku da se ocede, a u vodu stavite preostali šećer, C vanilin šećer i kore od jabuka.

Kada se skuva ostaviti da se prohladi, za nadev ulupajte čvrsto belance i mlevene lešnik.

Stavite smesu u svaku jabuku složite u pleh i pecite 15 min na 180 stepeni.

Pečene jabuke prelijte sirupom i na svaku jabuku stavite ulupan C šlag.

Autor

Radmila

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept