burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija4

Tufahije

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
4

Sastojci

4 jabuke

500 ml vode

250 gr C šećera u prahu

Sok 1 limuna

3 kesice C vanilinog šećera

150 gr crne čokolade

indijski orah

Tufahije

Koraci pripreme

Jabuke oljuštite i izdubite im sredinu pomoću sprave za dubljenje jabuka. Ako u tu svrhu koristite nožić, budite pažljivi da ne probušite jabuke po strani i da rupica bude mala.

U širokoj šerpi pomešajte vodu, vanilin šećer, šećer i limunov sok. Stavite na šporet da proključa.

U ključali sirup spustite jabuke i kuvajte ih 6 do 8 minuta. Pipnite ih prstom i ako osetite da malo pružaju otpor, gotove su.

Jabuke se ne smeju prekuvati. Jabuke izvadite iz sirupa šupljikavom kašikom i ostavite ih da se prohlade.

Indijski orah iseckajte na krupno, a pojedine komade ostavite cele.

Menaž čokoladu otopite, ubacite u nju indijski orah i pažljivo napunite jabuke.

Ove tufahije se mogu jesti i tople. Veoma su ukusne.

Naši proizvodi

Tufahije

Koraci pripreme

Jabuke oljuštite i izdubite im sredinu pomoću sprave za dubljenje jabuka. Ako u tu svrhu koristite nožić, budite pažljivi da ne probušite jabuke po strani i da rupica bude mala.

U širokoj šerpi pomešajte vodu, vanilin šećer, šećer i limunov sok. Stavite na šporet da proključa.

U ključali sirup spustite jabuke i kuvajte ih 6 do 8 minuta. Pipnite ih prstom i ako osetite da malo pružaju otpor, gotove su.

Jabuke se ne smeju prekuvati. Jabuke izvadite iz sirupa šupljikavom kašikom i ostavite ih da se prohlade.

Indijski orah iseckajte na krupno, a pojedine komade ostavite cele.

Menaž čokoladu otopite, ubacite u nju indijski orah i pažljivo napunite jabuke.

Ove tufahije se mogu jesti i tople. Veoma su ukusne.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept