burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Torta sa borovnicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Kora:

10 jaja

200 gr putera

300 gr šecera

200 grama cokolade

150 gr brašna

C prasak za pecivo

Fil 1:

500 gr borovnica

2 kasike gustina

200 grama secera

Fil 2:

1l mleka

4 C pudinga vanila

1 margarin

250 gr C secera u prahu

300 grama C šlag kreme od čokolade

Torta sa borovnicama

Koraci pripreme

Kora se pravi tako što se umute žumanca sa secerom doda se puter i dobro umuti,rastopljenu čokoladu polako dodavati.

Zatim brasno i prasak za pecivi,na kraju sjediniti s umucenim belancima,sipati u vecu djuvec tepsiju.

Peci na 180 stepeni 25 minuta.Kax se ohladi preseci je po sedini da se dobjju dve kore.

Borovnice staviti da se prokuvaju sa šecerom dodati dve kasike gustina ,kratko prokuvati i skloniti sa vatre.

1l mleka zakuvati sa pudingom,kad se ohladi dodati umucen margarin sa secerom u prahu,šlag kremu od čokolade umuti.

Koru poprskati sa mali mleka,redjati prvo fil od pudinga preko sipati borovnice,pa slag kremu,poklopiti sa drugom korom i ponoviti postupak.

Ostaviti tortu do sutradan u frizideru.

Naši proizvodi

Torta sa borovnicama

Koraci pripreme

Kora se pravi tako što se umute žumanca sa secerom doda se puter i dobro umuti,rastopljenu čokoladu polako dodavati.

Zatim brasno i prasak za pecivi,na kraju sjediniti s umucenim belancima,sipati u vecu djuvec tepsiju.

Peci na 180 stepeni 25 minuta.Kax se ohladi preseci je po sedini da se dobjju dve kore.

Borovnice staviti da se prokuvaju sa šecerom dodati dve kasike gustina ,kratko prokuvati i skloniti sa vatre.

1l mleka zakuvati sa pudingom,kad se ohladi dodati umucen margarin sa secerom u prahu,šlag kremu od čokolade umuti.

Koru poprskati sa mali mleka,redjati prvo fil od pudinga preko sipati borovnice,pa slag kremu,poklopiti sa drugom korom i ponoviti postupak.

Ostaviti tortu do sutradan u frizideru.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept