burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Tart sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

Brasno 250 gr +2 kasike

Šećer 60 gr + 4 kasike

C šećer u prahu 100 gr

Puter 125 gr +150 gr

Jaje 1 kom

Voda (ledena) 3/4 kašike

Kruške (kajsija ili jabuka) 2 kom

Orasi 150 gr

C gustin 2 kašike

C vanilin puding 1/2kom

Mleko 250 ml

C vanilin šećer 2 kom

C Mleko u prahu2 kasike

Korica pomorandže (rendana)

Voće po želji za dekoraciju

Tart sa orasima

Koraci pripreme

Testo 250 gr brasna,60gr sećera, 125 gr putera i 1 žumance izmesati u testo ako nije homogeno dodato vodu , ostaviti u frizideru 30 min.

Fil: skuvati puding u mleku sa dodatkom 1 kasike brasna i 4 kasike šećera u toplo dodati mleko u prahu,koricu pomorandze,1 vanilin sećer

Punjenje tarta: 125gr putera umutiti sa šećerom u prahu ,belance,dodati orahe, vanilin sećer, 1kašika brašna, gustin

Testo kuglati u kuglice i pritiskati u kalupe za tartove( da se fino pokriju krajevi, moze se koristiti i pleh za manje mafine) izbockati dno i peci ih na 170 stepeni 6-7 minuta ,malo prohlditi, tart popuniti punjenjem od oraha i staviti parče (list) kruške (izborno voće) peći na 150 stepeni 20/25 minuta.

Na hladan tart staviti fil i ukrasiti voće po želji.

Naši proizvodi

Tart sa orasima

Koraci pripreme

Testo 250 gr brasna,60gr sećera, 125 gr putera i 1 žumance izmesati u testo ako nije homogeno dodato vodu , ostaviti u frizideru 30 min.

Fil: skuvati puding u mleku sa dodatkom 1 kasike brasna i 4 kasike šećera u toplo dodati mleko u prahu,koricu pomorandze,1 vanilin sećer

Punjenje tarta: 125gr putera umutiti sa šećerom u prahu ,belance,dodati orahe, vanilin sećer, 1kašika brašna, gustin

Testo kuglati u kuglice i pritiskati u kalupe za tartove( da se fino pokriju krajevi, moze se koristiti i pleh za manje mafine) izbockati dno i peci ih na 170 stepeni 6-7 minuta ,malo prohlditi, tart popuniti punjenjem od oraha i staviti parče (list) kruške (izborno voće) peći na 150 stepeni 20/25 minuta.

Na hladan tart staviti fil i ukrasiti voće po želji.

Autor

Ružica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept