burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Tart od limuna

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Testo:

200 g brašna

100 g margarina

1 jaje

0,5 dl vode

2 supene kašike C šećera u prahu

20 g mlevenih lešnika prstohvat soli

1/2 kafene kašičice C vanilin šećera

Krem od limuna:

4 jajeta

150 g C šećera u prahu

sok i rendana kora od četiri limuna

1,5 dl pavlake za kuvanje

Tart od limuna

Koraci pripreme

Za testo u dubokoj posudi pomešajte brašno, šećer, mlevene lešnike, so i margarin, pa mešajte dok ne dobijete rastresitu smesu.

Dodajte jedno jaje i vodu, te mutite dok ne dobijete glatko testo.

Držite ga u frižideru sat vremena, pa ga razvucite i njime obložite tepsiju. Viljuškom ga na nekoliko mesta izbušite i prekrijte papirom za pečenje.

Pospite malo pirinča ili pasulja da testo ne bi mnogo naraslo. Pecite ga na 190 C 15 min.

Za krem umutite jaja i C šećer u prahu, pa dodajte limunov sok, rendanu koru limuna i pavalaku za kuvanje.

Mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Izvadite testo iz rerne i nalijte ga filom, pa pecite još pola sata na 150 C.

Tart služite hladan uz dekoraciju po želji.

Naši proizvodi

Tart od limuna

Koraci pripreme

Za testo u dubokoj posudi pomešajte brašno, šećer, mlevene lešnike, so i margarin, pa mešajte dok ne dobijete rastresitu smesu.

Dodajte jedno jaje i vodu, te mutite dok ne dobijete glatko testo.

Držite ga u frižideru sat vremena, pa ga razvucite i njime obložite tepsiju. Viljuškom ga na nekoliko mesta izbušite i prekrijte papirom za pečenje.

Pospite malo pirinča ili pasulja da testo ne bi mnogo naraslo. Pecite ga na 190 C 15 min.

Za krem umutite jaja i C šećer u prahu, pa dodajte limunov sok, rendanu koru limuna i pavalaku za kuvanje.

Mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Izvadite testo iz rerne i nalijte ga filom, pa pecite još pola sata na 150 C.

Tart služite hladan uz dekoraciju po želji.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept