burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Sunđeraste, penaste bombone.

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 belance

200 g C šećera u prahu

250 ml vode

200 g kristal šećera

2 kesice C želatina

par kapi arome od jagode ili maline

50 g C kokosa

Sunđeraste, penaste bombone.

Koraci pripreme

Razmutiti dve kesice C želatina u 100 ml vode i ostaviti u frižideru.

200 g kristal šećera i 150 ml vode skuvati, tako da se šećer skroz otopi. Umutiti belance i polako dodavati C šećer u prahu.

Otopiti želatin na laganoj temperaturi i dodati ga u razmućeno belance. U tu smesu sipati i smesu od vode i šećera. Mutiti 15 minuta bez prekida.

Smesa mora da bude jako gusta i penasta.

Pola smese izliti u kalup, a u drugu polovinu sipati nekoliko kapi arome jagode ili maline.

Tu smesu izmešati da bi se sjedinila boja i izliti je preko bele smese. Ostaviti u frižideru 2 sata.

Iseći na kocke i svaku kocku uvaljati u C kokos.

Naši proizvodi

Sunđeraste, penaste bombone.

Koraci pripreme

Razmutiti dve kesice C želatina u 100 ml vode i ostaviti u frižideru.

200 g kristal šećera i 150 ml vode skuvati, tako da se šećer skroz otopi. Umutiti belance i polako dodavati C šećer u prahu.

Otopiti želatin na laganoj temperaturi i dodati ga u razmućeno belance. U tu smesu sipati i smesu od vode i šećera. Mutiti 15 minuta bez prekida.

Smesa mora da bude jako gusta i penasta.

Pola smese izliti u kalup, a u drugu polovinu sipati nekoliko kapi arome jagode ili maline.

Tu smesu izmešati da bi se sjedinila boja i izliti je preko bele smese. Ostaviti u frižideru 2 sata.

Iseći na kocke i svaku kocku uvaljati u C kokos.

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept