burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Štrudlice sa džemom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

3 šolje mekog brašna

1 šolja margarina

1 šolja kisele pavlake

1 C prašak za pecivo

1 rum šećer

po potrebi gušćeg džema

po potrebi C prah šećera

Štrudlice sa džemom

Koraci pripreme

Prosejati brašno i pomešati ga sa C praškom za pecivo.

Margarin sobne temperature pomešati sa pavlakom, pa dodati brašno sa C praškom za pecivo i rum šećerom i sve dobro umesiti.

Testo oklagijom rastanjiti u pravougaoni oblik i iseći na 4 trake.

Na svaku traku celom dužinom staviti neki gušći džem (ja sam od jagoda i šljiva), pa jednu stranu testa prebaciti preko džema, a zatim i drugu da se malo preklopi, pa spojiti ivice da džem ne iscuri prilikom pečenja.

Štrudlu iseći na manje komade, složiti u pleh obložen papirom za pečenje (spojena strana se stavlja dole) i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 do 200 stepeni oko 10 do 20 minuta.

Pečene posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Štrudlice sa džemom

Koraci pripreme

Prosejati brašno i pomešati ga sa C praškom za pecivo.

Margarin sobne temperature pomešati sa pavlakom, pa dodati brašno sa C praškom za pecivo i rum šećerom i sve dobro umesiti.

Testo oklagijom rastanjiti u pravougaoni oblik i iseći na 4 trake.

Na svaku traku celom dužinom staviti neki gušći džem (ja sam od jagoda i šljiva), pa jednu stranu testa prebaciti preko džema, a zatim i drugu da se malo preklopi, pa spojiti ivice da džem ne iscuri prilikom pečenja.

Štrudlu iseći na manje komade, složiti u pleh obložen papirom za pečenje (spojena strana se stavlja dole) i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 do 200 stepeni oko 10 do 20 minuta.

Pečene posuti C šećerom u prahu.

Autor

Olivera

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept