burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Štrudla sa džemom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

600 g mekog brašna

1 kesica C Suvog pekarskog kvasca

200 ml mleka

100 ml vode

150 ml ulja

1 jaje

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

Džem

C Šećer u prahu

Štrudla sa džemom

Koraci pripreme

U 200 ml toplog mleka sipati kesicu suvog pekarskog kvasca. Dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostaviti par minuta da se kvasac aktivira.

U činiju sipati oko 500 g mekog brašna tip „400“, zatim dodati nadošao kvasac, vodu, ulje, jaje, so i šećer.

Promešati, zatim postepeno dodavati još 100 - 150 g brašna da bi se dobilo testo srednje čvrstine.

Testo dobro umestiti, pa vratiti u činiju, prekriti je krpom i ostaviti na toplom mestu 30 minuta da nadođe. Kada je testo nadošlo premesiti ga i podeliti na tri jednaka dela.

Svaki deo rastanjiti oklagijom da bude dužine pleha u kojem će se peći, a 4 – 5 mm debljine. Nafilovati džemom, i ostaviti 1 cm od ivica testa prazno, da ne bi džem iscurio tokom pečenja.

Formitati štrudle (saviti testo kao u rolat). Štrudle staviti u pouljen i pobrašnjen pleh, i premazati ih žumancetom.

Ostaviti još 30 minuta na nadođu, zatim ih staviti u zagrejanu rernu da se peku 35 – 40 min na 180°C. (Po potrebi staviti papir ili aluminijumsku foliju preko štrudli posle 20 minuta, ako je kora jako porumenila).

Ispečene štrudle prekriti krpom i ostaviti da se prohladi 15-ak minuta. Prohlađene štrudle posuti šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Štrudla sa džemom

Koraci pripreme

U 200 ml toplog mleka sipati kesicu suvog pekarskog kvasca. Dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostaviti par minuta da se kvasac aktivira.

U činiju sipati oko 500 g mekog brašna tip „400“, zatim dodati nadošao kvasac, vodu, ulje, jaje, so i šećer.

Promešati, zatim postepeno dodavati još 100 - 150 g brašna da bi se dobilo testo srednje čvrstine.

Testo dobro umestiti, pa vratiti u činiju, prekriti je krpom i ostaviti na toplom mestu 30 minuta da nadođe. Kada je testo nadošlo premesiti ga i podeliti na tri jednaka dela.

Svaki deo rastanjiti oklagijom da bude dužine pleha u kojem će se peći, a 4 – 5 mm debljine. Nafilovati džemom, i ostaviti 1 cm od ivica testa prazno, da ne bi džem iscurio tokom pečenja.

Formitati štrudle (saviti testo kao u rolat). Štrudle staviti u pouljen i pobrašnjen pleh, i premazati ih žumancetom.

Ostaviti još 30 minuta na nadođu, zatim ih staviti u zagrejanu rernu da se peku 35 – 40 min na 180°C. (Po potrebi staviti papir ili aluminijumsku foliju preko štrudli posle 20 minuta, ako je kora jako porumenila).

Ispečene štrudle prekriti krpom i ostaviti da se prohladi 15-ak minuta. Prohlađene štrudle posuti šećerom u prahu.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept