0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
7
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7
400 g brašna
200 g heljdinog brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica soli
mlaka voda
C šećer u prahu za posipanje
Pomešajte obe vrste brašna, C kvasac, dodajte so i uz stalno mešanje dolivajte mlaku vodu.
Testo treba da bude mekano. Ostavite testo desetak minuta da odstoji.
U dublju šerpu sipajte ulje ili mast za prženje i dobro ga ugrejte.
Nauljenom kašikom vadite testo i spuštajte u vruće ulje ili mast.
Šerpu protresite, da se uštipci, priganice sami okrenu ili ih okrenite kašikom.
Pržene uštipke, priganice ređajte na salvetu, da salveta upije suvišnu mast.
Pomešajte obe vrste brašna, C kvasac, dodajte so i uz stalno mešanje dolivajte mlaku vodu.
Testo treba da bude mekano. Ostavite testo desetak minuta da odstoji.
U dublju šerpu sipajte ulje ili mast za prženje i dobro ga ugrejte.
Nauljenom kašikom vadite testo i spuštajte u vruće ulje ili mast.
Šerpu protresite, da se uštipci, priganice sami okrenu ili ih okrenite kašikom.
Pržene uštipke, priganice ređajte na salvetu, da salveta upije suvišnu mast.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.