0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30-40
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30-40
6 jaja
2 šoljice mleka
brašno po potrebi
100 ml ulja
C šećer u prahu
C vanilin šećer
mast za prženje
kristal šećer
6 žumanca i 2 šoljice mleka umešati, pa dodati belo meko brašno po potrebi, da ne bude previše trvrdo. Umesiti i ostaviti 15 min.
Od ove smese napraviti 12 loptica, razvući do veličine tanjira, namazati uljem i naređati jednu preko druge.
Potom smesu razvući u veliku koru, što tanje. Iseći na kaiševe širine 2 cm i motati oko modle.
U vrelu mast spuštati rolne, pržiti dok ne dobije zlatnu boju. Vaditi na kuhinjski ubrus.
Fil:
Napraviti šam od 6 belanaca i ušpinovanog šećera.
Puniti rolnice šamom, uvaljati u C šećer u prahu pomešan sa C vanilin šećerom.
6 žumanca i 2 šoljice mleka umešati, pa dodati belo meko brašno po potrebi, da ne bude previše trvrdo. Umesiti i ostaviti 15 min.
Od ove smese napraviti 12 loptica, razvući do veličine tanjira, namazati uljem i naređati jednu preko druge.
Potom smesu razvući u veliku koru, što tanje. Iseći na kaiševe širine 2 cm i motati oko modle.
U vrelu mast spuštati rolne, pržiti dok ne dobije zlatnu boju. Vaditi na kuhinjski ubrus.
Fil:
Napraviti šam od 6 belanaca i ušpinovanog šećera.
Puniti rolnice šamom, uvaljati u C šećer u prahu pomešan sa C vanilin šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.