burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Starinske ružice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

150 g domaće svinjske masti

200 ml mleka

20 g svežeg kvasca

2 kašike šećera

2 kesice C vanilin šećera

korica od 1 limuna

2 jajeta

oko 700 g brašna

Za nadev:

po potrebi džem

Za posipanje:

po potrebi C šećer u prahu

Starinske ružice

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac,1 kašiku šećera,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da nadođe.Mast razmutiti varjačom,dodati nadošli kvasac,1 kašiku šećera,jaja,rendanu limunovu koricu,C vanilin šećer i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo.

Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena.

Zatim testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,oklagijom razviti u oblik pravougaonika,iseći krajeve i testo iseći na 16 delova.

Na svaki deo staviti džem,skupiti krajeve testa blago pritiskajući i poređati u pleh obložen pek-papirom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove ružice izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade,pa dok su još mlake posuti ih C šećerom u prahu,servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Starinske ružice

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac,1 kašiku šećera,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da nadođe.Mast razmutiti varjačom,dodati nadošli kvasac,1 kašiku šećera,jaja,rendanu limunovu koricu,C vanilin šećer i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo.

Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena.

Zatim testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,oklagijom razviti u oblik pravougaonika,iseći krajeve i testo iseći na 16 delova.

Na svaki deo staviti džem,skupiti krajeve testa blago pritiskajući i poređati u pleh obložen pek-papirom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove ružice izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade,pa dok su još mlake posuti ih C šećerom u prahu,servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept