burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6-7

Sočna pita od jabuka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6-7

Sastojci

6-7 osrednjih jabuka

C šećer u prahu

1 kesica cimeta

300 g šećera

3 kesice C vanilin šećera

1 limun

150 g oraha

50 g suvog grožđa

kore za pitu

50 ml ulja

50 ml vode

Sočna pita od jabuka

Koraci pripreme

Izrendati jabuke i dodati kesicu cimeta, suvo grožđe, i iscediti limun.

Ulje i vodu pomešati i premazati prvu koru, posipati ravnomerno 2 kašike običnog šećera, prekriti drugim slojem kore i ponoviti isto, zatim prekriti trećim slojem kore i ponoviti isto.

Zatim na treću koru koju ste ponovili kao i prethodne dve, nabacajte smesu sa jabukama i cimetom, ne pokrivajući baš u potpunosti koru (ne treba previše jabuka, jer svakako će se u rerni ispuniti zbog toplote).

Zavijte pitu, i tako ponoviti za još dve pite.

Tri pite poređajte u tepsiju prethodno obloženu alu folijom ili papirom za pečenje (na foliju i papir premažite ulje). Premažite sve tri pite smesom od ulja i vode i prekrijti tepsiju aluminijumskom folijom.

Peći na temperaturi od 220 stepeni 20 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 5-10 min. dok ne porumeni gornji deo.

Sačekati da se ohladi, iseći na komade i posipati C vanilin šećerom i C šećerom u prahu.

Dekorisati na kraju kriškama limuna.

Naši proizvodi

Sočna pita od jabuka

Koraci pripreme

Izrendati jabuke i dodati kesicu cimeta, suvo grožđe, i iscediti limun.

Ulje i vodu pomešati i premazati prvu koru, posipati ravnomerno 2 kašike običnog šećera, prekriti drugim slojem kore i ponoviti isto, zatim prekriti trećim slojem kore i ponoviti isto.

Zatim na treću koru koju ste ponovili kao i prethodne dve, nabacajte smesu sa jabukama i cimetom, ne pokrivajući baš u potpunosti koru (ne treba previše jabuka, jer svakako će se u rerni ispuniti zbog toplote).

Zavijte pitu, i tako ponoviti za još dve pite.

Tri pite poređajte u tepsiju prethodno obloženu alu folijom ili papirom za pečenje (na foliju i papir premažite ulje). Premažite sve tri pite smesom od ulja i vode i prekrijti tepsiju aluminijumskom folijom.

Peći na temperaturi od 220 stepeni 20 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 5-10 min. dok ne porumeni gornji deo.

Sačekati da se ohladi, iseći na komade i posipati C vanilin šećerom i C šećerom u prahu.

Dekorisati na kraju kriškama limuna.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept