0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6-7
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6-7
6-7 osrednjih jabuka
C šećer u prahu
1 kesica cimeta
300 g šećera
3 kesice C vanilin šećera
1 limun
150 g oraha
50 g suvog grožđa
kore za pitu
50 ml ulja
50 ml vode
Izrendati jabuke i dodati kesicu cimeta, suvo grožđe, i iscediti limun.
Ulje i vodu pomešati i premazati prvu koru, posipati ravnomerno 2 kašike običnog šećera, prekriti drugim slojem kore i ponoviti isto, zatim prekriti trećim slojem kore i ponoviti isto.
Zatim na treću koru koju ste ponovili kao i prethodne dve, nabacajte smesu sa jabukama i cimetom, ne pokrivajući baš u potpunosti koru (ne treba previše jabuka, jer svakako će se u rerni ispuniti zbog toplote).
Zavijte pitu, i tako ponoviti za još dve pite.
Tri pite poređajte u tepsiju prethodno obloženu alu folijom ili papirom za pečenje (na foliju i papir premažite ulje). Premažite sve tri pite smesom od ulja i vode i prekrijti tepsiju aluminijumskom folijom.
Peći na temperaturi od 220 stepeni 20 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 5-10 min. dok ne porumeni gornji deo.
Sačekati da se ohladi, iseći na komade i posipati C vanilin šećerom i C šećerom u prahu.
Dekorisati na kraju kriškama limuna.
Izrendati jabuke i dodati kesicu cimeta, suvo grožđe, i iscediti limun.
Ulje i vodu pomešati i premazati prvu koru, posipati ravnomerno 2 kašike običnog šećera, prekriti drugim slojem kore i ponoviti isto, zatim prekriti trećim slojem kore i ponoviti isto.
Zatim na treću koru koju ste ponovili kao i prethodne dve, nabacajte smesu sa jabukama i cimetom, ne pokrivajući baš u potpunosti koru (ne treba previše jabuka, jer svakako će se u rerni ispuniti zbog toplote).
Zavijte pitu, i tako ponoviti za još dve pite.
Tri pite poređajte u tepsiju prethodno obloženu alu folijom ili papirom za pečenje (na foliju i papir premažite ulje). Premažite sve tri pite smesom od ulja i vode i prekrijti tepsiju aluminijumskom folijom.
Peći na temperaturi od 220 stepeni 20 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 5-10 min. dok ne porumeni gornji deo.
Sačekati da se ohladi, iseći na komade i posipati C vanilin šećerom i C šećerom u prahu.
Dekorisati na kraju kriškama limuna.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.