burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Sočan kolač sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora:

6 belanaca

6 kašika vode

250g šećera

150g brašna

200g samlevenog maka

1 kesica C praška za pecivo

Fil:

600ml mleka

2 C vanila pudinga

1 C vanilin šećer

200g maslac/ margarin

1 -2 kašike šećera

Glazura:

200g mleveni C šećer

2 -3 kašike vruće vode

2-3 kašike soka od ceđenog limuna

Sočan kolač sa makom

Koraci pripreme

Kora:
Izmutiti belanca u čvrst sneg i postepeno dodavati šećer. Špatulom postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo, mak i na kraju vodu.Obložiti papirom za pečenje tepsiju i koru peći na 180° 20 minuta.

Fil:
Prašak za puding , vanilin šećer ,1-2 kašike šećera izmešati sa 100 ml mleka i dodati u 500ml ključalog mleka i skuvati puding. Kada se prohladi ,dodati maslac.

Glazura- izmešati mleveni šećer sa tečnim sastojcima.

Ispečeno test iseći na pola .Ređati testo, fil, testo i na kraju kolač politi glazurom.

Naši proizvodi

Sočan kolač sa makom

Koraci pripreme

Kora:
Izmutiti belanca u čvrst sneg i postepeno dodavati šećer. Špatulom postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo, mak i na kraju vodu.Obložiti papirom za pečenje tepsiju i koru peći na 180° 20 minuta.

Fil:
Prašak za puding , vanilin šećer ,1-2 kašike šećera izmešati sa 100 ml mleka i dodati u 500ml ključalog mleka i skuvati puding. Kada se prohladi ,dodati maslac.

Glazura- izmešati mleveni šećer sa tečnim sastojcima.

Ispečeno test iseći na pola .Ređati testo, fil, testo i na kraju kolač politi glazurom.

Autor

Miroslava

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept