0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
6 belanaca
6 kašika vode
250g šećera
150g brašna
200g samlevenog maka
1 kesica C praška za pecivo
600ml mleka
2 C vanila pudinga
1 C vanilin šećer
200g maslac/ margarin
1 -2 kašike šećera
200g mleveni C šećer
2 -3 kašike vruće vode
2-3 kašike soka od ceđenog limuna
Kora:
Izmutiti belanca u čvrst sneg i postepeno dodavati šećer. Špatulom postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo, mak i na kraju vodu.Obložiti papirom za pečenje tepsiju i koru peći na 180° 20 minuta.
Fil:
Prašak za puding , vanilin šećer ,1-2 kašike šećera izmešati sa 100 ml mleka i dodati u 500ml ključalog mleka i skuvati puding. Kada se prohladi ,dodati maslac.
Glazura- izmešati mleveni šećer sa tečnim sastojcima.
Ispečeno test iseći na pola .Ređati testo, fil, testo i na kraju kolač politi glazurom.
Kora:
Izmutiti belanca u čvrst sneg i postepeno dodavati šećer. Špatulom postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo, mak i na kraju vodu.Obložiti papirom za pečenje tepsiju i koru peći na 180° 20 minuta.
Fil:
Prašak za puding , vanilin šećer ,1-2 kašike šećera izmešati sa 100 ml mleka i dodati u 500ml ključalog mleka i skuvati puding. Kada se prohladi ,dodati maslac.
Glazura- izmešati mleveni šećer sa tečnim sastojcima.
Ispečeno test iseći na pola .Ređati testo, fil, testo i na kraju kolač politi glazurom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.