burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Slavski kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

1,5 kg brašna

1 sveži kvasac

1/3 kašičice c šećera u prahu

1,5 kašičica soli

2,5 dcl mleka

5 dcl vode

2 jaja

1 dcl ulja

Za dekoraciju:

100g c čvrstina

100 g brašna

voda

Slavski kolač

Koraci pripreme

U dublji sud sipati brašno dodati šećer, so i jaja. U toplo mleko izmrviti kvasac i ostaviti da nadođe.

Nadošao kvasac sipati u brašno, dodati ulje i mesiti. Postepeno dodavati vodu.

Mesiti sve dok se testo ne počne odvajati od posude. Umešeno testo ostaviti pola sata da se udvostruči.

Udvostručena testo premesti, i od njega odvojiti tri loptice od kojih se prave krst i pletenica.

Kolač staviti u kalup i premazati umućenim jajetom, ostaviti još malo da odmori.

Za to vreme pripremiti belu dekoraciju. Kolač ukrasiti i staviti na pečenje. 1h na 180c

Naši proizvodi

Slavski kolač

Koraci pripreme

U dublji sud sipati brašno dodati šećer, so i jaja. U toplo mleko izmrviti kvasac i ostaviti da nadođe.

Nadošao kvasac sipati u brašno, dodati ulje i mesiti. Postepeno dodavati vodu.

Mesiti sve dok se testo ne počne odvajati od posude. Umešeno testo ostaviti pola sata da se udvostruči.

Udvostručena testo premesti, i od njega odvojiti tri loptice od kojih se prave krst i pletenica.

Kolač staviti u kalup i premazati umućenim jajetom, ostaviti još malo da odmori.

Za to vreme pripremiti belu dekoraciju. Kolač ukrasiti i staviti na pečenje. 1h na 180c

Autor

Sanela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept