burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Slatki zečići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

250 g brašna

225 g C šećera u prahu

jaje

150 g hladnog putera

rendana kora od pola limuna

5 kašika limunovog soka

boje za hranu (po želji)

perlice za ukras

Slatki zečići

Koraci pripreme

Na radnu dasku stavite brašno sa 75 g C šećera u prahu. U sredinu stavite jaje, a puter isecite na komade.

Dodajte rendanu limunovu koru i dve kašike limunovog soka. Mesite dok ne dobijete čvrsto prhko testo.

Umotajte u foliju i ostavite u frižider oko sat vremena. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namastite pleh.

Na malo brašna razvijte testo debljine tri-četiri milimetra. Kalupima napravite male zečeve i stavite ih u pleh.

Pecite ih oko 10 minuta do zlatnožute boje. Ostavite ih da se ohlade.

Preostali šećer u prahu s limunovim sokom dodajte u gusti tekući preliv.

Po želji obojte jestivom bojom. Premažite kolače i ukrasite perlicama.

Naši proizvodi

Slatki zečići

Koraci pripreme

Na radnu dasku stavite brašno sa 75 g C šećera u prahu. U sredinu stavite jaje, a puter isecite na komade.

Dodajte rendanu limunovu koru i dve kašike limunovog soka. Mesite dok ne dobijete čvrsto prhko testo.

Umotajte u foliju i ostavite u frižider oko sat vremena. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namastite pleh.

Na malo brašna razvijte testo debljine tri-četiri milimetra. Kalupima napravite male zečeve i stavite ih u pleh.

Pecite ih oko 10 minuta do zlatnožute boje. Ostavite ih da se ohlade.

Preostali šećer u prahu s limunovim sokom dodajte u gusti tekući preliv.

Po želji obojte jestivom bojom. Premažite kolače i ukrasite perlicama.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept