burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Slatki kroasani

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

700 g brašna

400 ml mleka

1 kesica C suvog kvasca

1 jaje

1 kašičica soli

200 g margarina

100 g čokolade

50 g C prah šećera

1 jaje za premazivanje

4 kašike šećera

Slatki kroasani

Koraci pripreme

U činiju sipati brašno, mleko, kvasac, jaje, so i šećer, pa zamesiti testo.

Ostaviti testo na toplom mestu oko 30 minuta da se udvostruči.

Kada se testo udvostruči, premesiti ga i napraviti osam loptica.

Razviti loptice na veličinu malog tanjira, a potom ih namazati omekšalim margarinom. Poslednju lopticu ne treba premazivati.

Složiti razvijeno testo jedno na drugo s tim da poslednja namazana loptica ide odozgo, a zatim sve zajedno okrenuti tako da ono što je bilo gore sada bude dole.

Tako složeno testo razviti u tanku koru iseći na 16 delova, a može i više. Na svaki deo staviti kocku čokolade pa umotati u kroasan.

Poređati kroasane na papir pa ostaviti na sobnoj temperaturi oko 15 minuta da odmore.

Nadosle kroasane premazati izmućenim jajetom.

Staviti kroasane da se peku na 180 stepeni oko 20 minuta.

Kada se pečeni kroasani dobro ohlade posuti preko njih C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Slatki kroasani

Koraci pripreme

U činiju sipati brašno, mleko, kvasac, jaje, so i šećer, pa zamesiti testo.

Ostaviti testo na toplom mestu oko 30 minuta da se udvostruči.

Kada se testo udvostruči, premesiti ga i napraviti osam loptica.

Razviti loptice na veličinu malog tanjira, a potom ih namazati omekšalim margarinom. Poslednju lopticu ne treba premazivati.

Složiti razvijeno testo jedno na drugo s tim da poslednja namazana loptica ide odozgo, a zatim sve zajedno okrenuti tako da ono što je bilo gore sada bude dole.

Tako složeno testo razviti u tanku koru iseći na 16 delova, a može i više. Na svaki deo staviti kocku čokolade pa umotati u kroasan.

Poređati kroasane na papir pa ostaviti na sobnoj temperaturi oko 15 minuta da odmore.

Nadosle kroasane premazati izmućenim jajetom.

Staviti kroasane da se peku na 180 stepeni oko 20 minuta.

Kada se pečeni kroasani dobro ohlade posuti preko njih C šećer u prahu.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept