burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Slatki kroasani

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

250 ml mleka

40 g svežeg kvasca

3 kašike šećera

3 jajeta

250 ml kiselog mleka

1/2 kašičice soli

1 kesica C vanilin šećera

900 g brašna

Za premazivanje:

125 g margarina

2 žumanceta

1 kašika mleka

Za nadev:

po potrebi džem (ili krem)

Za posipanje:

C šećer u prahu

Slatki kroasani

Koraci pripreme

U mlako mleko staviti izmrvljen kvasac, dodati 1 kašiku šećera, 1 kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.

U dublju posudu usuti kiselo mleko, dodati jaja, C vanilin šećer, 2 kašike šećera, so i izmešati. Uliti nadošli kvasac, izmešati, postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela.

Oba dela podeliti na po 8 loptica. Razviti lopticu od testa i premazati je otopljenim margarinom. Tako slagati i premazivati 7 loptica od testa. Preklopiti osmom lopticom od testa.

Razviti oklagijom u krug i iseći na 12 trouglova. Na svaki trougao staviti džem,pa uviti u kroasane. Poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Žumanca i mleko razmutiti viljuškom i premazati kroasane.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Isti postupak pripreme ponoviti i sa preostalih 8 loptica od testa.

Gotove kroasane izvaditi uz rerne i ostaviti ih da se prohlade. Mlake kroasane posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Slatki kroasani

Koraci pripreme

U mlako mleko staviti izmrvljen kvasac, dodati 1 kašiku šećera, 1 kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.

U dublju posudu usuti kiselo mleko, dodati jaja, C vanilin šećer, 2 kašike šećera, so i izmešati. Uliti nadošli kvasac, izmešati, postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela.

Oba dela podeliti na po 8 loptica. Razviti lopticu od testa i premazati je otopljenim margarinom. Tako slagati i premazivati 7 loptica od testa. Preklopiti osmom lopticom od testa.

Razviti oklagijom u krug i iseći na 12 trouglova. Na svaki trougao staviti džem,pa uviti u kroasane. Poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Žumanca i mleko razmutiti viljuškom i premazati kroasane.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Isti postupak pripreme ponoviti i sa preostalih 8 loptica od testa.

Gotove kroasane izvaditi uz rerne i ostaviti ih da se prohlade. Mlake kroasane posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept