0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
250 ml mleka
40 g svežeg kvasca
3 kašike šećera
3 jajeta
250 ml kiselog mleka
1/2 kašičice soli
1 kesica C vanilin šećera
900 g brašna
125 g margarina
2 žumanceta
1 kašika mleka
po potrebi džem (ili krem)
C šećer u prahu
U mlako mleko staviti izmrvljen kvasac, dodati 1 kašiku šećera, 1 kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.
U dublju posudu usuti kiselo mleko, dodati jaja, C vanilin šećer, 2 kašike šećera, so i izmešati. Uliti nadošli kvasac, izmešati, postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela.
Oba dela podeliti na po 8 loptica. Razviti lopticu od testa i premazati je otopljenim margarinom. Tako slagati i premazivati 7 loptica od testa. Preklopiti osmom lopticom od testa.
Razviti oklagijom u krug i iseći na 12 trouglova. Na svaki trougao staviti džem,pa uviti u kroasane. Poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Žumanca i mleko razmutiti viljuškom i premazati kroasane.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Isti postupak pripreme ponoviti i sa preostalih 8 loptica od testa.
Gotove kroasane izvaditi uz rerne i ostaviti ih da se prohlade. Mlake kroasane posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
U mlako mleko staviti izmrvljen kvasac, dodati 1 kašiku šećera, 1 kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.
U dublju posudu usuti kiselo mleko, dodati jaja, C vanilin šećer, 2 kašike šećera, so i izmešati. Uliti nadošli kvasac, izmešati, postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela.
Oba dela podeliti na po 8 loptica. Razviti lopticu od testa i premazati je otopljenim margarinom. Tako slagati i premazivati 7 loptica od testa. Preklopiti osmom lopticom od testa.
Razviti oklagijom u krug i iseći na 12 trouglova. Na svaki trougao staviti džem,pa uviti u kroasane. Poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Žumanca i mleko razmutiti viljuškom i premazati kroasane.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Isti postupak pripreme ponoviti i sa preostalih 8 loptica od testa.
Gotove kroasane izvaditi uz rerne i ostaviti ih da se prohlade. Mlake kroasane posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.