burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Slatki kakao hleb

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

300 g brašna

2 kašike C Kakao praha

3 kašike C Šećera u prahu

1 kesica C Vanilin šećera

1 kašičica cimeta

1/2 kesice C Suvog kvasca

1/3 kesice C Praška za pecivo

1 kašika rendane korice pomorandže

200 ml toplog mleka

2 kašike džema po izboru

50 ml ulja

Slatki kakao hleb

Koraci pripreme

Sjedniti sve suve sastojke u vanglici za mešenje.

Dodati mleko, džem i ulje, pa umesiti meko testo.

Posudu prekriti providnom folijom i ostaviti je na toplom mestu da testo naraste (oko pola sata).

Premesiti testo uz dodatak 1-2 kašike brašna, oblikovati hleb i staviti ga u modlu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Prekriti modlu i ostaviti hleb na toplom mestu da naraste 40-tak minuta.

Peći ga u zagrejanoj rerni na 180 stepeni okvirno pola sata.

Kada se hleb prohladi, možete ga poslužiti.

Hleb seći na kriške i mazati omiljenim džemom, kremom, medom, kikiriki puterom...ili dodacima po želji.

Naši proizvodi

Slatki kakao hleb

Koraci pripreme

Sjedniti sve suve sastojke u vanglici za mešenje.

Dodati mleko, džem i ulje, pa umesiti meko testo.

Posudu prekriti providnom folijom i ostaviti je na toplom mestu da testo naraste (oko pola sata).

Premesiti testo uz dodatak 1-2 kašike brašna, oblikovati hleb i staviti ga u modlu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Prekriti modlu i ostaviti hleb na toplom mestu da naraste 40-tak minuta.

Peći ga u zagrejanoj rerni na 180 stepeni okvirno pola sata.

Kada se hleb prohladi, možete ga poslužiti.

Hleb seći na kriške i mazati omiljenim džemom, kremom, medom, kikiriki puterom...ili dodacima po želji.

Autor

blog Domaćica za vas.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept