0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
300 g brašna
2 kašike C Kakao praha
3 kašike C Šećera u prahu
1 kesica C Vanilin šećera
1 kašičica cimeta
1/2 kesice C Suvog kvasca
1/3 kesice C Praška za pecivo
1 kašika rendane korice pomorandže
200 ml toplog mleka
2 kašike džema po izboru
50 ml ulja
Sjedniti sve suve sastojke u vanglici za mešenje.
Dodati mleko, džem i ulje, pa umesiti meko testo.
Posudu prekriti providnom folijom i ostaviti je na toplom mestu da testo naraste (oko pola sata).
Premesiti testo uz dodatak 1-2 kašike brašna, oblikovati hleb i staviti ga u modlu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Prekriti modlu i ostaviti hleb na toplom mestu da naraste 40-tak minuta.
Peći ga u zagrejanoj rerni na 180 stepeni okvirno pola sata.
Kada se hleb prohladi, možete ga poslužiti.
Hleb seći na kriške i mazati omiljenim džemom, kremom, medom, kikiriki puterom...ili dodacima po želji.
Sjedniti sve suve sastojke u vanglici za mešenje.
Dodati mleko, džem i ulje, pa umesiti meko testo.
Posudu prekriti providnom folijom i ostaviti je na toplom mestu da testo naraste (oko pola sata).
Premesiti testo uz dodatak 1-2 kašike brašna, oblikovati hleb i staviti ga u modlu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Prekriti modlu i ostaviti hleb na toplom mestu da naraste 40-tak minuta.
Peći ga u zagrejanoj rerni na 180 stepeni okvirno pola sata.
Kada se hleb prohladi, možete ga poslužiti.
Hleb seći na kriške i mazati omiljenim džemom, kremom, medom, kikiriki puterom...ili dodacima po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.