burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 20-35 komada

Slatke ružice sa cimetom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 20-35 komada

Sastojci

850 g brašna tip 400 meko

500 ml mleka

kocka kvasca 50 g

250 g margarina sa maslacem

malo soli

malo šećera za testo

100 g za kristal šećera za namaz

6 kesica cimeta

C šećer u prahu za dekoraciju

Slatke ružice sa cimetom

Koraci pripreme

Istopiti 150 g margarina i pomešati sa mlekom prethodno malo zagrejanog da bude mlako zbog kvasca.

U ovu mešavinu dodati kvasac, malo soli i malo šećera. Dodati brašno i zamesiti testo srednje tvrdoće ( više meko) i ostaviti da naraste.

Posebno pomešati 6 kesica cimeta i 100 g kristal šećera. Kada testo naraste razmesiti ga i oklagijom razvući celo testo tanko u oblik pravougaonika.

Tako razvučeno testo premazati mešavinom cimeta i šećera i presaviti na pola. Tako savijeno testo ponovo rastanjiti u pravougaonik debljine oko 0,5 cm i seći na trake širine oko 1-1,5 cm.

Trake uvijati tako da napravite ružice ili pužiće i stavljati u pleh prethodno obloženih pek papirom.

Dok ružice malo narastu šećer u prahu zamesiti sa malo vode tako da se napravi glatka masa i staviti na pleh i ubaciti u rernu da se malo prosuši kako bi se izmrvio na veće grudvice za dekoraciju.

Kada ružice ili pužići narastu premazati ih umućenim jajetom i posuti dekorativnim šećerom.

Staviti u rernu i peći dok ne porumene!

Naši proizvodi

Slatke ružice sa cimetom

Koraci pripreme

Istopiti 150 g margarina i pomešati sa mlekom prethodno malo zagrejanog da bude mlako zbog kvasca.

U ovu mešavinu dodati kvasac, malo soli i malo šećera. Dodati brašno i zamesiti testo srednje tvrdoće ( više meko) i ostaviti da naraste.

Posebno pomešati 6 kesica cimeta i 100 g kristal šećera. Kada testo naraste razmesiti ga i oklagijom razvući celo testo tanko u oblik pravougaonika.

Tako razvučeno testo premazati mešavinom cimeta i šećera i presaviti na pola. Tako savijeno testo ponovo rastanjiti u pravougaonik debljine oko 0,5 cm i seći na trake širine oko 1-1,5 cm.

Trake uvijati tako da napravite ružice ili pužiće i stavljati u pleh prethodno obloženih pek papirom.

Dok ružice malo narastu šećer u prahu zamesiti sa malo vode tako da se napravi glatka masa i staviti na pleh i ubaciti u rernu da se malo prosuši kako bi se izmrvio na veće grudvice za dekoraciju.

Kada ružice ili pužići narastu premazati ih umućenim jajetom i posuti dekorativnim šećerom.

Staviti u rernu i peći dok ne porumene!

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept