burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Slatke prhke kiflice sa bademima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Testo:

400 g brašna

200 g putera ili margarina sobne temperature

200 g kisele pavlake

prstohvat soli

1 C vanilin šećer

50 g C šećera u prahu

1 kašičica C praška za pecivo

Punjenje:

200 g mlevenih badema

100 g C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

50 ml amareta (likera od badema)

Dodatno:

1 žumance + malo mleka (za premazivanje)

oko 50 g C šećera u prahu (za posipanje nakon pečenja)

Slatke prhke kiflice sa bademima

Koraci pripreme

Umesiti testo od 400 g brašna, 200 g putera ili margarina sobne temperature, 200 g kisele pavlake, 1 C vanilinog šećera, 50 g C šećera u prahu, 1 kašičice C praška za pecivo i prstohvata soli. Podeliti na dva dela, staviti u prozirnu foliju pa staviti u frižider na pola sata, da se malo stegne.

Za punjenje umešati 200 g mlevenih badema, 100 g C šećera u prahu, 1 C vanilin šećer i 50 ml amareta. Isto staviti malo da se stegne pa podeliti na 16 delova, koji se onda među dlanovima oblikuju u mali valjak.

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Izvaditi testo iz frižidera pa razvući jedan deo oklagijom u veći krug (kao veći tanjir, oko 40 cm prečnika).

Podeliti na 8 delova (trouglića), u osnovu trougla staviti po jedan valjak od fila i uviti kiflicu prema sredini. Ne pritiskati previše. Isto uraditi i sa drugim delom testa i fila. Ređati kiflice u pleh od rerne, premazati žumancetom umućenim sa malo mleka i peći 20 minuta.

Kiflice treba da ostanu relativno svetle.

Kad se malo ohladi, posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Slatke prhke kiflice sa bademima

Koraci pripreme

Umesiti testo od 400 g brašna, 200 g putera ili margarina sobne temperature, 200 g kisele pavlake, 1 C vanilinog šećera, 50 g C šećera u prahu, 1 kašičice C praška za pecivo i prstohvata soli. Podeliti na dva dela, staviti u prozirnu foliju pa staviti u frižider na pola sata, da se malo stegne.

Za punjenje umešati 200 g mlevenih badema, 100 g C šećera u prahu, 1 C vanilin šećer i 50 ml amareta. Isto staviti malo da se stegne pa podeliti na 16 delova, koji se onda među dlanovima oblikuju u mali valjak.

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Izvaditi testo iz frižidera pa razvući jedan deo oklagijom u veći krug (kao veći tanjir, oko 40 cm prečnika).

Podeliti na 8 delova (trouglića), u osnovu trougla staviti po jedan valjak od fila i uviti kiflicu prema sredini. Ne pritiskati previše. Isto uraditi i sa drugim delom testa i fila. Ređati kiflice u pleh od rerne, premazati žumancetom umućenim sa malo mleka i peći 20 minuta.

Kiflice treba da ostanu relativno svetle.

Kad se malo ohladi, posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept