0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
400 g brašna
200 g putera ili margarina sobne temperature
200 g kisele pavlake
prstohvat soli
1 C vanilin šećer
50 g C šećera u prahu
1 kašičica C praška za pecivo
200 g mlevenih badema
100 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
50 ml amareta (likera od badema)
1 žumance + malo mleka (za premazivanje)
oko 50 g C šećera u prahu (za posipanje nakon pečenja)
Umesiti testo od 400 g brašna, 200 g putera ili margarina sobne temperature, 200 g kisele pavlake, 1 C vanilinog šećera, 50 g C šećera u prahu, 1 kašičice C praška za pecivo i prstohvata soli. Podeliti na dva dela, staviti u prozirnu foliju pa staviti u frižider na pola sata, da se malo stegne.
Za punjenje umešati 200 g mlevenih badema, 100 g C šećera u prahu, 1 C vanilin šećer i 50 ml amareta. Isto staviti malo da se stegne pa podeliti na 16 delova, koji se onda među dlanovima oblikuju u mali valjak.
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Izvaditi testo iz frižidera pa razvući jedan deo oklagijom u veći krug (kao veći tanjir, oko 40 cm prečnika).
Podeliti na 8 delova (trouglića), u osnovu trougla staviti po jedan valjak od fila i uviti kiflicu prema sredini. Ne pritiskati previše. Isto uraditi i sa drugim delom testa i fila. Ređati kiflice u pleh od rerne, premazati žumancetom umućenim sa malo mleka i peći 20 minuta.
Kiflice treba da ostanu relativno svetle.
Kad se malo ohladi, posuti C šećerom u prahu.
Umesiti testo od 400 g brašna, 200 g putera ili margarina sobne temperature, 200 g kisele pavlake, 1 C vanilinog šećera, 50 g C šećera u prahu, 1 kašičice C praška za pecivo i prstohvata soli. Podeliti na dva dela, staviti u prozirnu foliju pa staviti u frižider na pola sata, da se malo stegne.
Za punjenje umešati 200 g mlevenih badema, 100 g C šećera u prahu, 1 C vanilin šećer i 50 ml amareta. Isto staviti malo da se stegne pa podeliti na 16 delova, koji se onda među dlanovima oblikuju u mali valjak.
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Izvaditi testo iz frižidera pa razvući jedan deo oklagijom u veći krug (kao veći tanjir, oko 40 cm prečnika).
Podeliti na 8 delova (trouglića), u osnovu trougla staviti po jedan valjak od fila i uviti kiflicu prema sredini. Ne pritiskati previše. Isto uraditi i sa drugim delom testa i fila. Ređati kiflice u pleh od rerne, premazati žumancetom umućenim sa malo mleka i peći 20 minuta.
Kiflice treba da ostanu relativno svetle.
Kad se malo ohladi, posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.