0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
250 g margarina
500 g brašna
1 šolja mleka
1 kašika šećera
1 kesica C suvog kvasca
C šećer u prahu
džem
Brašno i margarin dobro umesiti.
Kvasac potopiti u toplo mleko i dodati kašiku šećera.
Kada kvasac nadođe sipati ga u smesu sa brašnom i margarinom i zamesiti testo.
Od testa praviti manje kuglice, rastanjiti ih, seći na trouglove, premazati džemom po želji i uviti.
Peći na 200 stepeni.
Dok su još tople uvaljati ih u C šećer u prahu.
Brašno i margarin dobro umesiti.
Kvasac potopiti u toplo mleko i dodati kašiku šećera.
Kada kvasac nadođe sipati ga u smesu sa brašnom i margarinom i zamesiti testo.
Od testa praviti manje kuglice, rastanjiti ih, seći na trouglove, premazati džemom po želji i uviti.
Peći na 200 stepeni.
Dok su još tople uvaljati ih u C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.