0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
24
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
24
600 g brašna
2 jaja
1 dl jogurta
1 kesica C suvog kvasca
1/2 kašičice šećera
3 dl mlake vode
malo ulja
250 g margarina
džem za fil
1 jaje za premaz
1 C vanilin šećer
malo C šećera u prahu
U dublju posudu sipati brašno, jaja, C suvi kvasac, jogurt, 1/2 kašičica šećera, 3 dl mlake vode.
Sve sastojke dobro zamesiti i dodati malo ulja. Ostaviti testo oko 30 minuta.
Podeliti na 6 jufki testo pa na svaku narendati margarin osim na poslednju.
Naslagati jufke jednu na drugu i razvući testi na debljinu oko 1cm.
Filovati kiflice džemom po ukusu, ređati u pleh. Kada malo odstoje premazati umućenim jajetom.
Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.
Pečene kiflice posuti C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.
U dublju posudu sipati brašno, jaja, C suvi kvasac, jogurt, 1/2 kašičica šećera, 3 dl mlake vode.
Sve sastojke dobro zamesiti i dodati malo ulja. Ostaviti testo oko 30 minuta.
Podeliti na 6 jufki testo pa na svaku narendati margarin osim na poslednju.
Naslagati jufke jednu na drugu i razvući testi na debljinu oko 1cm.
Filovati kiflice džemom po ukusu, ređati u pleh. Kada malo odstoje premazati umućenim jajetom.
Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.
Pečene kiflice posuti C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.