burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Slatke kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

Za testo:

400 g brašna

1 jaje

2 dl mleka

80 g maslaca

1/2 kašičice soli

2 pune kašičice šećera

1 kesica C suvog kvasca

malo ulja

Za punjenje:

eurokrem

džem po izboru

C šećer u prahu za posipanje

Slatke kiflice

Koraci pripreme

U brašnu napravite udubljenje, pa dodajte jaje, so, šećer i C suvi kvasac. Sipati zatim mlako mleko i omekšali maslac, pa zamesiti meko testo koje se ne lepi.

Premestiti zatim u dublju nauljenu posudu, pokriti krpom i ostaviti da naraste. Potrebno je testo dva puta premesiti( testo dva puta narasta).

Kada treći put naraste, ne treba ga mesiti, već rukama oblikovati loptu, a zatim oklagijom razvući u krug.

Seći na trouglove željene veličine, pa polovinu filovati eurokremom, a drugu polovinu džemom po izboru.

Urolati kiflice i staviti ih na pleh obložen pek- papirom. Ostaviti da odmaraju 15 minuta.

Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

Sačekati da se prohlade, pa ih posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Slatke kiflice

Koraci pripreme

U brašnu napravite udubljenje, pa dodajte jaje, so, šećer i C suvi kvasac. Sipati zatim mlako mleko i omekšali maslac, pa zamesiti meko testo koje se ne lepi.

Premestiti zatim u dublju nauljenu posudu, pokriti krpom i ostaviti da naraste. Potrebno je testo dva puta premesiti( testo dva puta narasta).

Kada treći put naraste, ne treba ga mesiti, već rukama oblikovati loptu, a zatim oklagijom razvući u krug.

Seći na trouglove željene veličine, pa polovinu filovati eurokremom, a drugu polovinu džemom po izboru.

Urolati kiflice i staviti ih na pleh obložen pek- papirom. Ostaviti da odmaraju 15 minuta.

Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

Sačekati da se prohlade, pa ih posuti C šećerom u prahu.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept