burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Slatka vekna

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

200 ml mleka

30 g C šećera u prahu

1 kesica C suvog kvasca

1 jaje

1 C vanilin šećer

70 ml kondenzovanog mleka

1/2 kašičice soli

500 g brašna

50 g margarina

1 žumance

Slatka vekna

Koraci pripreme

U 200 ml mlakog mleka staviti 30 g C šećera u prahu i 1 kesicu C pekarskog kvasca.

Kada kvasac nadođe dodati 1 jaje, 70 ml kondenzovanog mleka, 1/2 kašičice soli, 1 kesicu C vanilin šećera i 500 g brašna.

Sve to mutiti mikserom sa dodatkom za testo. Pri kraju dodati 50 g otopljenog, na sobnoj temperaturi, margarina i izmiksati još malo.

Testo ostaviti da nadođe 30 minuta pa ga prebaciti na nauljenu radnu površinu. Testo premesiti i oblikovati vekniicu.

Staviti je u uži kalup i premazati žumancetom. Malo zarezati nožem i staviti da se peče na 180°C 20 minuta.

Kada je izvadite iz rerne premazati sa malo otopljenog margarina i kondenzovanom mlekom.

Naši proizvodi

Slatka vekna

Koraci pripreme

U 200 ml mlakog mleka staviti 30 g C šećera u prahu i 1 kesicu C pekarskog kvasca.

Kada kvasac nadođe dodati 1 jaje, 70 ml kondenzovanog mleka, 1/2 kašičice soli, 1 kesicu C vanilin šećera i 500 g brašna.

Sve to mutiti mikserom sa dodatkom za testo. Pri kraju dodati 50 g otopljenog, na sobnoj temperaturi, margarina i izmiksati još malo.

Testo ostaviti da nadođe 30 minuta pa ga prebaciti na nauljenu radnu površinu. Testo premesiti i oblikovati vekniicu.

Staviti je u uži kalup i premazati žumancetom. Malo zarezati nožem i staviti da se peče na 180°C 20 minuta.

Kada je izvadite iz rerne premazati sa malo otopljenog margarina i kondenzovanom mlekom.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept