0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1 pakovanje kora
200 g putera
2 C vanilin šećera
3 jaja
100 ml mleka
100 g C griza
20 g C kakaoa
50 g mlevenog keksa
30 g mlevenih pečenih lešnika
50 g suvog grožđa
100 g C šećera u prahu
100 g kristal šećera
Podmazati pleh puterom, preostali puter istopiti sa 1 C vanilin šećerom, iseći kore na pola.
Umutiti fil (u vanglicu umutiti jaja i sipati mleko dodati C šećer u prahu, lešnik, C vanilin šećer, C griz, suvo grožđe, C kakao, keks i dobro izmešati).
Uzeti list kore, premazati puter, pa preko još jednu koru staviti i premazati puter, pa fil premazati od početka kore do 2/3 površine kore (premazati 3-4 kašike fila).
Zatim uhvatiti sa strane i preklopiti do pola sa obe strane da se spoje, onda uzeti od početka i urolati pitu, tako sve dok se materijal ne potroši.
Staviti pitu da se ispeče dok ne porumeni odozgo i odozdo.
U međuvremenu ukuvati kristal šećer sa vodom i ostaviti da se ohladi.
Kada se pitice ispeku preliti svaku po malo tim sirupom.
Podmazati pleh puterom, preostali puter istopiti sa 1 C vanilin šećerom, iseći kore na pola.
Umutiti fil (u vanglicu umutiti jaja i sipati mleko dodati C šećer u prahu, lešnik, C vanilin šećer, C griz, suvo grožđe, C kakao, keks i dobro izmešati).
Uzeti list kore, premazati puter, pa preko još jednu koru staviti i premazati puter, pa fil premazati od početka kore do 2/3 površine kore (premazati 3-4 kašike fila).
Zatim uhvatiti sa strane i preklopiti do pola sa obe strane da se spoje, onda uzeti od početka i urolati pitu, tako sve dok se materijal ne potroši.
Staviti pitu da se ispeče dok ne porumeni odozgo i odozdo.
U međuvremenu ukuvati kristal šećer sa vodom i ostaviti da se ohladi.
Kada se pitice ispeku preliti svaku po malo tim sirupom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.