burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Slatka pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1 pakovanje kora

200 g putera

2 C vanilin šećera

3 jaja

100 ml mleka

100 g C griza

20 g C kakaoa

50 g mlevenog keksa

30 g mlevenih pečenih lešnika

50 g suvog grožđa

100 g C šećera u prahu

100 g kristal šećera

Slatka pita

Koraci pripreme

Podmazati pleh puterom, preostali puter istopiti sa 1 C vanilin šećerom, iseći kore na pola.

Umutiti fil (u vanglicu umutiti jaja i sipati mleko dodati C šećer u prahu, lešnik, C vanilin šećer, C griz, suvo grožđe, C kakao, keks i dobro izmešati).

Uzeti list kore, premazati puter, pa preko još jednu koru staviti i premazati puter, pa fil premazati od početka kore do 2/3 površine kore (premazati 3-4 kašike fila).

Zatim uhvatiti sa strane i preklopiti do pola sa obe strane da se spoje, onda uzeti od početka i urolati pitu, tako sve dok se materijal ne potroši.

Staviti pitu da se ispeče dok ne porumeni odozgo i odozdo.

U međuvremenu ukuvati kristal šećer sa vodom i ostaviti da se ohladi.

Kada se pitice ispeku preliti svaku po malo tim sirupom.

Naši proizvodi

Slatka pita

Koraci pripreme

Podmazati pleh puterom, preostali puter istopiti sa 1 C vanilin šećerom, iseći kore na pola.

Umutiti fil (u vanglicu umutiti jaja i sipati mleko dodati C šećer u prahu, lešnik, C vanilin šećer, C griz, suvo grožđe, C kakao, keks i dobro izmešati).

Uzeti list kore, premazati puter, pa preko još jednu koru staviti i premazati puter, pa fil premazati od početka kore do 2/3 površine kore (premazati 3-4 kašike fila).

Zatim uhvatiti sa strane i preklopiti do pola sa obe strane da se spoje, onda uzeti od početka i urolati pitu, tako sve dok se materijal ne potroši.

Staviti pitu da se ispeče dok ne porumeni odozgo i odozdo.

U međuvremenu ukuvati kristal šećer sa vodom i ostaviti da se ohladi.

Kada se pitice ispeku preliti svaku po malo tim sirupom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept