burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 - 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija50 medenjaka

Slađini medenjaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
50 medenjaka

Sastojci

Testo:

500 g brašna

120 g maslaca

4 supene kašike meda

200 g C šećera u prahu

2 jaja

1 kafena kašičica cimeta

1/2 kafene kašičice C sode bikarbone

1/2 kafene kašičice začina za medenjake

Rojal masa:

1 belance

200 g C šećera u prahu

2-3 kapi limuna

boja po želji

Slađini medenjaci

Koraci pripreme

Sastaviti brašno, C prah šečer, C sodu bikarbonu, cimet i začin za medenjake.

A u drugoj posudi izmešati jaja (ne mutiti), med i istopljen (na sobnoj temperaturi) maslac. Sastaviti sa brašnom i dodacima.

Zamesiti testo, pa ga u foliji ostaviti 30 min u frižider. Razviti koru i vaditi kalupima željene oblike. Peći na 180 C oko 10 min.

Rojal masa:
Belanca samo malo umutiti viljuškom, pa dodati C prah šećer i limun.

Masa mora da bude toliko čvrsta da nit istisnuta na najlon bude čvrsta, da se ne razliva.

Mutiti još malo i podeliti masu u nekoliko činijica i obojiti po želji.

Ako je masa gusta dodati nekoliko kapi vode.

Naši proizvodi

Slađini medenjaci

Koraci pripreme

Sastaviti brašno, C prah šečer, C sodu bikarbonu, cimet i začin za medenjake.

A u drugoj posudi izmešati jaja (ne mutiti), med i istopljen (na sobnoj temperaturi) maslac. Sastaviti sa brašnom i dodacima.

Zamesiti testo, pa ga u foliji ostaviti 30 min u frižider. Razviti koru i vaditi kalupima željene oblike. Peći na 180 C oko 10 min.

Rojal masa:
Belanca samo malo umutiti viljuškom, pa dodati C prah šećer i limun.

Masa mora da bude toliko čvrsta da nit istisnuta na najlon bude čvrsta, da se ne razliva.

Mutiti još malo i podeliti masu u nekoliko činijica i obojiti po želji.

Ako je masa gusta dodati nekoliko kapi vode.

Autor

blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept