0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
250 g masti
500 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
2 C vanilin šećera
200 ml mleka
1 kašika šećera
C šećer u prahu
pekmez po vašem izboru
Sve sastojke sjediniti, u mlako mleko dodajte C kvasac, šećer, mast, C vanilin šećer, brašno i umesiti glatko testo.
Testo ostaviti malo da odstoji i praviti loptice srednje veličine.
Svaku lopticu rastanjiti oklagijom, ja sam do pola rastanjeno testo isekla sekačem, a na drugu polovinu stavila kašičicu pekmeza i preklopila.
Peći na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta, paziti da školjke ostanu bele, da se ne prepeku.
Posuti tople C šećerom u prahu.
Sve sastojke sjediniti, u mlako mleko dodajte C kvasac, šećer, mast, C vanilin šećer, brašno i umesiti glatko testo.
Testo ostaviti malo da odstoji i praviti loptice srednje veličine.
Svaku lopticu rastanjiti oklagijom, ja sam do pola rastanjeno testo isekla sekačem, a na drugu polovinu stavila kašičicu pekmeza i preklopila.
Peći na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta, paziti da školjke ostanu bele, da se ne prepeku.
Posuti tople C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.