burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Šeherzada torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

1 pakovanje turskog keksa

200-300 ml mleka

Za fil:

800 ml mleka + 200 ml

3 C karamel pudinga

6 kašika šećera

200 g margarina

100 g C šećera u prahu

Još:

360 g C šlaga

300 ml kisele vode

Šeherzada torta

Koraci pripreme

Najpre pripremiti fil. U 800 ml mleka dodati šećer, pa staviti da se kuva.

U preostalih 200 ml mleka razmutiti puding. Kad mleko počne da vri, zakuvati na uobičajen način. Ostaviti da se sasvim ohladi.

Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. U umućen margarin dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga i sve vreme mutiti.

Šlag umutiti penasto sa kiselom vodom.

Keks umakati kratko u mleko, a onda ređati na tacni.

Preko keksa rasporediti trećinu fila, a preko njega trećinu umućenog šlaga. Postupak ponoviti još dva puta.

Dekorisati po želji umućenim šlagom.

Naši proizvodi

Šeherzada torta

Koraci pripreme

Najpre pripremiti fil. U 800 ml mleka dodati šećer, pa staviti da se kuva.

U preostalih 200 ml mleka razmutiti puding. Kad mleko počne da vri, zakuvati na uobičajen način. Ostaviti da se sasvim ohladi.

Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. U umućen margarin dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga i sve vreme mutiti.

Šlag umutiti penasto sa kiselom vodom.

Keks umakati kratko u mleko, a onda ređati na tacni.

Preko keksa rasporediti trećinu fila, a preko njega trećinu umućenog šlaga. Postupak ponoviti još dva puta.

Dekorisati po želji umućenim šlagom.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept