burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Šareni medenjaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

160 g C šećera u prahu

3 kašike meda

150 g margarina

1 jaje

1 C prašak za pecivo

350 g brašna

začin za medenjake ili 1 kašičica cimeta

1 kašičica mlevenog đumbira

1 kašičica mlevenog karanfilića

Za šaranje:

200 g C šećera u prahu

1 belance

boje za kolače po želji

modlice za medenjake

Šareni medenjaci

Koraci pripreme

U posudu staviti C šećer u prahu margarin, med, jaje i dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i začinom za medenjake.

Zamesiti testo i ostaviti ga da odstoji 1 sat u frižideru. Izvaditi testo iz frižidera i rastanjiti ga oklagijom.

Uzeti razne modlice i vaditi medenjake koje slažete u tepsiju na pek papir.

Medenjake peći na 200 stepeni da porumene otprilike 15 minuta, a kad se rerna zagreje i manje. Proveravati da ne bi izgoreli.

Kada se ohade šaraju se tako što se dobro ulupa rukom belance i potom se postepeno dodaje C šećer u prahu i umeša da se zgusne.

U masu podeliti na onoliko delova koliko boja želite da imate i u njih dodati boje za kolače i izmešati.

Masu za šaranje staviti u kesicu u ćošak pa malo odseći vrh i šarati po želji.

Naši proizvodi

Šareni medenjaci

Koraci pripreme

U posudu staviti C šećer u prahu margarin, med, jaje i dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i začinom za medenjake.

Zamesiti testo i ostaviti ga da odstoji 1 sat u frižideru. Izvaditi testo iz frižidera i rastanjiti ga oklagijom.

Uzeti razne modlice i vaditi medenjake koje slažete u tepsiju na pek papir.

Medenjake peći na 200 stepeni da porumene otprilike 15 minuta, a kad se rerna zagreje i manje. Proveravati da ne bi izgoreli.

Kada se ohade šaraju se tako što se dobro ulupa rukom belance i potom se postepeno dodaje C šećer u prahu i umeša da se zgusne.

U masu podeliti na onoliko delova koliko boja želite da imate i u njih dodati boje za kolače i izmešati.

Masu za šaranje staviti u kesicu u ćošak pa malo odseći vrh i šarati po želji.

Autor

Jelica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept