0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
150 g putera ili margarina
500 ml mleka
7 g suvog C kvasca
8 kašika šećera
prstohvat soli
700-800 g brašna
prehrambene boje: žuta, zelena, plava, crvena
cimet i šećer po ukusu
kristal šećer ili C šećer u prahu
Puter ili margarin otopiti na tihoj vatri. U posebnoj šerpi zagrejati mleko pa pomešati sa rastopljenim margarinom.
Kvasac razmutiti sa malo vode i šećera pa pustiti nekoliko minuta da zapeni.
Kada se margarin i mleko ohlade dovoljno da možete rukama da mesite testo dodati im razmućeni kvasac, so, šećer i brašno po potrebi dok neumesite meko i elastično testo.
Pokriti i ostaviti da se udvostruči. Testo podeliti na pet delova i u svaki deo dodati prehrambenu boju i dobro umesiti.
Svaki deo testa razvući u pravougaonik pa pospite smesom cimet, šećer.
Seći na trake širine 1 cm ili uže trake su elastične, motajte ih kao klupče. Peći dok lepo ne porumene.
Ako jako volite cimet klupčad još malo pospite cimetom pre pečenja.
Pečenu klupčad pospite kristal šećerom, nemojte štedeti, što obilatije.
Puter ili margarin otopiti na tihoj vatri. U posebnoj šerpi zagrejati mleko pa pomešati sa rastopljenim margarinom.
Kvasac razmutiti sa malo vode i šećera pa pustiti nekoliko minuta da zapeni.
Kada se margarin i mleko ohlade dovoljno da možete rukama da mesite testo dodati im razmućeni kvasac, so, šećer i brašno po potrebi dok neumesite meko i elastično testo.
Pokriti i ostaviti da se udvostruči. Testo podeliti na pet delova i u svaki deo dodati prehrambenu boju i dobro umesiti.
Svaki deo testa razvući u pravougaonik pa pospite smesom cimet, šećer.
Seći na trake širine 1 cm ili uže trake su elastične, motajte ih kao klupče. Peći dok lepo ne porumene.
Ako jako volite cimet klupčad još malo pospite cimetom pre pečenja.
Pečenu klupčad pospite kristal šećerom, nemojte štedeti, što obilatije.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.