burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija55-60

Salčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
55-60

Sastojci

650-700gr brašna

4 žumanca

1 ceđen sok od limuna

330ml piva

6-7 kašika prah šećera

450-500g sala

200g brašna

domaći džem od šljiva ili kajsija

Salčići

Koraci pripreme

Prvo izmešati salo i 200g brašna lepo da dobijete glatku smesu. Nakon toga.

U većoj posudi staviti žumanca, zatim dodati sok od limuna, prah šećer i pivo.

Ove sastojke lepo sjediniti i dodavati postepeno brašno.

Brašno dodavati tako da dobijete ne previse mekanu a ni previse tvrdu smesu.

Ja od prilike stavim oko 650-670gr brašna.

Kada se dobije kompaktna smesa izruciti na radnu površinu. I dodatno umesiti.

Salo podeliti na 3-4 dela zavisi koliko puta zelite da premazete.

Ja premazujem 4 puta.

Razvuci veci koru u pravougaonik, sklopiti do pola sa jedne strane da se ivice ne preklapaju zatim sa druge i opet na pola.

I ostaviti testo prekriveno krpom 20minuta.

Postupak ponoviti 4 puta.

Nakon cetrvtog puta razvuci koru debljine malog prsta i seći kaiševe širine oko 7-8cm, i seci na kockice da moze da se preklopi.

Kada isecete kockice staviti po jednu kasicicu dzema i preklopiti.

Stavljati u pleh na pek papir.

Peci 10 minuta na 250 stepeni.

Zatim smanjiti na 200 stepeni jos 10 minuta.

Naši proizvodi

Salčići

Koraci pripreme

Prvo izmešati salo i 200g brašna lepo da dobijete glatku smesu. Nakon toga.

U većoj posudi staviti žumanca, zatim dodati sok od limuna, prah šećer i pivo.

Ove sastojke lepo sjediniti i dodavati postepeno brašno.

Brašno dodavati tako da dobijete ne previse mekanu a ni previse tvrdu smesu.

Ja od prilike stavim oko 650-670gr brašna.

Kada se dobije kompaktna smesa izruciti na radnu površinu. I dodatno umesiti.

Salo podeliti na 3-4 dela zavisi koliko puta zelite da premazete.

Ja premazujem 4 puta.

Razvuci veci koru u pravougaonik, sklopiti do pola sa jedne strane da se ivice ne preklapaju zatim sa druge i opet na pola.

I ostaviti testo prekriveno krpom 20minuta.

Postupak ponoviti 4 puta.

Nakon cetrvtog puta razvuci koru debljine malog prsta i seći kaiševe širine oko 7-8cm, i seci na kockice da moze da se preklopi.

Kada isecete kockice staviti po jednu kasicicu dzema i preklopiti.

Stavljati u pleh na pek papir.

Peci 10 minuta na 250 stepeni.

Zatim smanjiti na 200 stepeni jos 10 minuta.

Autor

Anastasija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept