burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaZa 4 do 6 osoba

Salčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
Za 4 do 6 osoba

Sastojci

600-700 gr brašna

4 žumanca

1 ceđeni sok od limuna

330gr piva

2 kašike c šećer u prahu

600 gr sala

200gr brašna

đem od šljiva ili kajsije

c prah šećer

1 vanilin šećer za posipanje

Salčići

Koraci pripreme

Salo treba da je dobro očišćeno i da bude samlevene zamesiti ga sa 200 g brašna.

U posudi dodamo ceđeni sok od limuna, 4 žumanca, 2 kašike c prah šećer i pivo postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Ostaviti testo da odmori.

Testo na radnoj površini rastanjiti oklagijom i premazati ga salom koje smo podelili na tri dela.Kada smo ga premazali testo preklopiti kao knjigu i ostaviti da odstoji 20 min, opet ovako uraditi još dva puta samo uvek testo preklapati različito da bi se blistalo.

Testo rastanjimo i sečemo trake širine 5 do 6 cm zatim na kockice. Staviti đem po želji i preklopiti na pola poslagati u pleh obložen papirom.

Rernu zagrejati na 250 i staviti da se peku zatim posle 10 min smanjiti je na 200 c i peći salčiće.

Kada su gotove posuti ih sa c prah šećerom koji smo pomešali sa c vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Salčići

Koraci pripreme

Salo treba da je dobro očišćeno i da bude samlevene zamesiti ga sa 200 g brašna.

U posudi dodamo ceđeni sok od limuna, 4 žumanca, 2 kašike c prah šećer i pivo postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Ostaviti testo da odmori.

Testo na radnoj površini rastanjiti oklagijom i premazati ga salom koje smo podelili na tri dela.Kada smo ga premazali testo preklopiti kao knjigu i ostaviti da odstoji 20 min, opet ovako uraditi još dva puta samo uvek testo preklapati različito da bi se blistalo.

Testo rastanjimo i sečemo trake širine 5 do 6 cm zatim na kockice. Staviti đem po želji i preklopiti na pola poslagati u pleh obložen papirom.

Rernu zagrejati na 250 i staviti da se peku zatim posle 10 min smanjiti je na 200 c i peći salčiće.

Kada su gotove posuti ih sa c prah šećerom koji smo pomešali sa c vanilin šećerom.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept