burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Salčić pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1 kg brašna

20 g svežeg kvasca

500 g sala

400 ml mleka

3 žumanca

2 kašike šećera

1 kašičica soli,

1 kašika sirćeta

300 g pekmeza po želji

150 g C šećera u prahu

Salčić pita

Koraci pripreme

Salo samleti na mašini za mlevenje. Ja ga nisam mlela dobila sam od koleginice samleveno, e to je već pola posla manje. Potom ga posuti sa malo brašna da bi se lakše oblikovalo u tri manje kugle.

Sjediniti mlako mleko, izdrobljeni kvasac, jednu kašičicu šećera i jednu kašiku brašna. Dobro izmešati, ostaviti da nadođe.

U vanglicu sipati polovinu brašna pa dodajte so preostali šećer i sve dobro sjedinite. Sipajte nadošli kvasac, sirće, žumanca, kašiku šećera pa sve dobro sjedinite.

Postepeno dodavajte preostalo brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije čvršće, glatko testo.Ako je potrebno dodajte još malo mleka.

Testo prekriti, pa ga ostaviti na toplom da raste. Nadošlo testo rastanjiti pomoću oklagije na debljinu od 1 cm a zatim po njemu razmazati jednu kuglu sala.

Bočne stranice preklopiti prema sredini a potom gornji i donji deo testa takođe preklopiti prema centru.ostaviti tridesetak minuta da nadođe. Isti postupak premazivanja salom i preklapanja ponoviti još dva puta pa svaki put testo ostaviti da odmara tridesetak minuta.

Nakon toga nadošlo testo podelite na tri dela. Dva dela testa razvijte ipomoću oklagije na debljinu od 1 cm.

Okruglu tepsiju malo podmažite i pospite brašnom. Testo secite na trake, trake u krug ređajte po dnu tepsije, pekmez oko 200 g rasporedite po testu, pa prekrijte drugom polovinom testa isto isečenog na trake.

Zagrejte rernu i pecite pitu salčić dok lepo ne poruneni.

Ja sam gotovu pitu posula žutim šećerom i ukrasila jagodama.

Od trećeg dela testa sam napravila salčiće, testo razvila isekla na pravougaonike na svaki pravougaonim stavila po kašičicu pekmeza i motala po ukusu. Gotove salčiće sam posula C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Salčić pita

Koraci pripreme

Salo samleti na mašini za mlevenje. Ja ga nisam mlela dobila sam od koleginice samleveno, e to je već pola posla manje. Potom ga posuti sa malo brašna da bi se lakše oblikovalo u tri manje kugle.

Sjediniti mlako mleko, izdrobljeni kvasac, jednu kašičicu šećera i jednu kašiku brašna. Dobro izmešati, ostaviti da nadođe.

U vanglicu sipati polovinu brašna pa dodajte so preostali šećer i sve dobro sjedinite. Sipajte nadošli kvasac, sirće, žumanca, kašiku šećera pa sve dobro sjedinite.

Postepeno dodavajte preostalo brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije čvršće, glatko testo.Ako je potrebno dodajte još malo mleka.

Testo prekriti, pa ga ostaviti na toplom da raste. Nadošlo testo rastanjiti pomoću oklagije na debljinu od 1 cm a zatim po njemu razmazati jednu kuglu sala.

Bočne stranice preklopiti prema sredini a potom gornji i donji deo testa takođe preklopiti prema centru.ostaviti tridesetak minuta da nadođe. Isti postupak premazivanja salom i preklapanja ponoviti još dva puta pa svaki put testo ostaviti da odmara tridesetak minuta.

Nakon toga nadošlo testo podelite na tri dela. Dva dela testa razvijte ipomoću oklagije na debljinu od 1 cm.

Okruglu tepsiju malo podmažite i pospite brašnom. Testo secite na trake, trake u krug ređajte po dnu tepsije, pekmez oko 200 g rasporedite po testu, pa prekrijte drugom polovinom testa isto isečenog na trake.

Zagrejte rernu i pecite pitu salčić dok lepo ne poruneni.

Ja sam gotovu pitu posula žutim šećerom i ukrasila jagodama.

Od trećeg dela testa sam napravila salčiće, testo razvila isekla na pravougaonike na svaki pravougaonim stavila po kašičicu pekmeza i motala po ukusu. Gotove salčiće sam posula C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept