burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 60 kolača

Salašnjaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 60 kolača

Sastojci

250 ml kisele vode

4 žumanca

na vrh noža soli

sok i kora 1 limuna

500 g brašna plus oko 100 g za izradu

500 g mlevenog svinjskog sala

200 g mekog belog brašna

C šećer u prahu

C vanilin šećer

Salašnjaci

Koraci pripreme

Vodu, žumanca, sala veličine jajeta, ĺimun i so sa 500 g brašna dobro izraditi i ostaviti da odstoji 30 min.

Rastanjiti što tanje i salo podeliti na 3 dela. Premazati 1 polovinu, preklopiti, opet polovinu premazati, preklopiti i polovinu premazati i preklopiti.

Potrebno je da odstoji pokriveno 30 min. Postupak ponoviti još 2 puta. Svaki put da testo odmara 30 min.

Nakon toga rastanjiti na oko 4 mm debljine, seći na trake širine oko 4 cm, pa seći na pravougaonike.

Filovati džemom od kajsija i svaki kolač blago pritisnuti da džem ne iscuri.

Peći na 200 stepeni oko 20 minuta da blago porumeni.

Valjati u C šećer u prahu pomešanim sa C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Salašnjaci

Koraci pripreme

Vodu, žumanca, sala veličine jajeta, ĺimun i so sa 500 g brašna dobro izraditi i ostaviti da odstoji 30 min.

Rastanjiti što tanje i salo podeliti na 3 dela. Premazati 1 polovinu, preklopiti, opet polovinu premazati, preklopiti i polovinu premazati i preklopiti.

Potrebno je da odstoji pokriveno 30 min. Postupak ponoviti još 2 puta. Svaki put da testo odmara 30 min.

Nakon toga rastanjiti na oko 4 mm debljine, seći na trake širine oko 4 cm, pa seći na pravougaonike.

Filovati džemom od kajsija i svaki kolač blago pritisnuti da džem ne iscuri.

Peći na 200 stepeni oko 20 minuta da blago porumeni.

Valjati u C šećer u prahu pomešanim sa C vanilin šećerom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept