burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Rozen sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 pakovanje rozen kore

300 ml vode

200 g šećera

400 g mlevenog maka

200 g C zamene za mleko u prahu

1 margarin

Preliv:

200 g C šećera u prahu

1 kašika tople vode

Rozen sa makom

Koraci pripreme

Vodu i šećer staviti na vatru da provri, dodati margarin.

Kada se otopi staviti mak i odmah C zamenu za mleko u prahu. Skloniti sa vatre.

Umutiti da se lepo spoji. Fil ohladiti i filovati rozen korice.

Pritisnuti nečim da se lepo spoji.

Glazura po želji, mada je meni najlepši preliv od 200 g C šećera u prahu i kašiku tople vode umutiti mikserom i preliti.

Kada se preliv osuši seći na željene parčiće.

Naši proizvodi

Rozen sa makom

Koraci pripreme

Vodu i šećer staviti na vatru da provri, dodati margarin.

Kada se otopi staviti mak i odmah C zamenu za mleko u prahu. Skloniti sa vatre.

Umutiti da se lepo spoji. Fil ohladiti i filovati rozen korice.

Pritisnuti nečim da se lepo spoji.

Glazura po želji, mada je meni najlepši preliv od 200 g C šećera u prahu i kašiku tople vode umutiti mikserom i preliti.

Kada se preliv osuši seći na željene parčiće.

Autor

Radmila

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept