burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 - 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Rolat sa kikirikijem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

Tamna smesa:

125 g šećera

250 ml vode

1 kesica C Vanilin šećera

75 g čokolade

250 g mlevenog keksa

125 g mlevenih oraha

1 kašika C Kakao praha

Fil:

125 g maslaca/margarina

125 g C Šećera u prahu

125 g mlevenog kikirikija

Rolat sa kikirikijem

Koraci pripreme

Prokuvajte vodu i šećer - kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.

Sklonite sa ringle i dodajte čokoladu i vanilin šećer. Mešajte dok se čokolada ne otopi.

Dodajte mleveni keks, orahe i kakao prah. Mešanjem sjedinite sve sastojke. Ostavite da se smesa hladi dok spremate fil.

Za fil penasto umutite omekšali maslac/margarin sa šećerom u prahu, pa umešajte mleveni kikiriki.

Smesu od keksa podelite na dva jednaka dela.

Za oblikovanje kore koristite kesu za zamrzivač od 3l - stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.

Isecite gornji deo kese i skinite ga.

Premažite polovinom fila sa kikirikijem i uvijte rolat (Isti je postupak i za drugi rolat.)

Rolate držite u frižideru nekoliko sati pre služenja.

Naši proizvodi

Rolat sa kikirikijem

Koraci pripreme

Prokuvajte vodu i šećer - kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.

Sklonite sa ringle i dodajte čokoladu i vanilin šećer. Mešajte dok se čokolada ne otopi.

Dodajte mleveni keks, orahe i kakao prah. Mešanjem sjedinite sve sastojke. Ostavite da se smesa hladi dok spremate fil.

Za fil penasto umutite omekšali maslac/margarin sa šećerom u prahu, pa umešajte mleveni kikiriki.

Smesu od keksa podelite na dva jednaka dela.

Za oblikovanje kore koristite kesu za zamrzivač od 3l - stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.

Isecite gornji deo kese i skinite ga.

Premažite polovinom fila sa kikirikijem i uvijte rolat (Isti je postupak i za drugi rolat.)

Rolate držite u frižideru nekoliko sati pre služenja.

Autor

blog Domaćica za vas

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept