0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 - 60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
30 - 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
125 g šećera
250 ml vode
1 kesica C Vanilin šećera
75 g čokolade
250 g mlevenog keksa
125 g mlevenih oraha
1 kašika C Kakao praha
125 g maslaca/margarina
125 g C Šećera u prahu
125 g mlevenog kikirikija
Prokuvajte vodu i šećer - kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.
Sklonite sa ringle i dodajte čokoladu i vanilin šećer. Mešajte dok se čokolada ne otopi.
Dodajte mleveni keks, orahe i kakao prah. Mešanjem sjedinite sve sastojke. Ostavite da se smesa hladi dok spremate fil.
Za fil penasto umutite omekšali maslac/margarin sa šećerom u prahu, pa umešajte mleveni kikiriki.
Smesu od keksa podelite na dva jednaka dela.
Za oblikovanje kore koristite kesu za zamrzivač od 3l - stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.
Isecite gornji deo kese i skinite ga.
Premažite polovinom fila sa kikirikijem i uvijte rolat (Isti je postupak i za drugi rolat.)
Rolate držite u frižideru nekoliko sati pre služenja.
Prokuvajte vodu i šećer - kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.
Sklonite sa ringle i dodajte čokoladu i vanilin šećer. Mešajte dok se čokolada ne otopi.
Dodajte mleveni keks, orahe i kakao prah. Mešanjem sjedinite sve sastojke. Ostavite da se smesa hladi dok spremate fil.
Za fil penasto umutite omekšali maslac/margarin sa šećerom u prahu, pa umešajte mleveni kikiriki.
Smesu od keksa podelite na dva jednaka dela.
Za oblikovanje kore koristite kesu za zamrzivač od 3l - stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.
Isecite gornji deo kese i skinite ga.
Premažite polovinom fila sa kikirikijem i uvijte rolat (Isti je postupak i za drugi rolat.)
Rolate držite u frižideru nekoliko sati pre služenja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.