burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Rigo Janči

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kore:

6 jaja

6 kašika C šećera u prahu

3 kašike brašna

60 g rendane čokolade

Fil:

200 ml slatke pavlake

40 g C kakao praha

4 kesica C vanilin šećera

Glazura:

100 g čokolade

70 g šećera

1 kašika C kakao praha

1 kašika maslaca

Rigo Janči

Koraci pripreme

Priprema kora:
Razdvojiti žumanca od belanaca. Od belanaca umutiti čvrst šne. Žumanca umutiti sa prah šećerom pa dodati šne.Zatim umešati brašno i rendanu čokoladu. Sve dobro sjediniti. Od navedene smese peći dve kore (ili jednu veliku pa podeliti na pola) u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta.

Fil i glazura:
Fil spremiti tako što ćete umutiti slatku pavlaku sa kakaom i vanilin šećerom. Mućenje kratko traje pošto se pavlaka brzo zgusne kad joj se doda kakao. Glazuru od čokolade spremite tako što pomešate šećer, nalomkanu čokoladu, kakao i maslac, otopite na laganoj vatri i kuvate 8-10 minuta uz stalno mešanje.

Filom od pavlake premažite jednu koru koja će biti donja, a glazurom drugu - odvojeno.

Sačekajte da se glazura od čokolade malo stegne, pa onda koru sa glazurom isecite vrućim nožem na 20 parčeta (kasnije kad se glazura skroz stegne biće čvrsta i krckava i teška za sečenje). Onda parčiće kore sa glazurom rasporedite po kori sa filom.

Kolač posle isecite prema formiranim parčićima - donja kora sa filom je meka pa će biti lako za sečenje.

Naši proizvodi

Rigo Janči

Koraci pripreme

Priprema kora:
Razdvojiti žumanca od belanaca. Od belanaca umutiti čvrst šne. Žumanca umutiti sa prah šećerom pa dodati šne.Zatim umešati brašno i rendanu čokoladu. Sve dobro sjediniti. Od navedene smese peći dve kore (ili jednu veliku pa podeliti na pola) u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta.

Fil i glazura:
Fil spremiti tako što ćete umutiti slatku pavlaku sa kakaom i vanilin šećerom. Mućenje kratko traje pošto se pavlaka brzo zgusne kad joj se doda kakao. Glazuru od čokolade spremite tako što pomešate šećer, nalomkanu čokoladu, kakao i maslac, otopite na laganoj vatri i kuvate 8-10 minuta uz stalno mešanje.

Filom od pavlake premažite jednu koru koja će biti donja, a glazurom drugu - odvojeno.

Sačekajte da se glazura od čokolade malo stegne, pa onda koru sa glazurom isecite vrućim nožem na 20 parčeta (kasnije kad se glazura skroz stegne biće čvrsta i krckava i teška za sečenje). Onda parčiće kore sa glazurom rasporedite po kori sa filom.

Kolač posle isecite prema formiranim parčićima - donja kora sa filom je meka pa će biti lako za sečenje.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept