burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Rafaelo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

6 belanaca

120 g šećera

1 kesica C Vanilin šećera

60 g brašna

1 kesica C Praška za pecivo

100 g C Kokosa

Fil:

6 žumanaca

3 C Pudinga sa ukusom vanilina

600 ml mleka

200 g C Šećera u prahu

200 g putera

300 g slatke pavlake

Dodatno:

100 g keksa

100 ml mleka

50 g C Kokosa

Rafaelo torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca, dodati im šećer i vanilin šećer, pa mutiti još nekoliko minuta.

Postepeno dodavati prašak za pecivo, brašno i kokos.

Sve zajedno umešati i od smese formirati koru prečnika 24 cm.

Koru peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15 minuta.

Fil:
Umešati žumanca, mleko, puding i skuvati na srednjoj vatri, mešati sve vreme.

Skinuti sa vatre i ohladiti do sobne temperature. Umutiti šećer u prahu sa puterom.

Umutiti slatku pavlaku, dodati joj prohlađen puding, a zatim spojiti sa umućenim puterom.

Ređanje: Kora, pola fila, keks natopljen mlekom, pola fila.

Gornji sloj posuti kokosom. Ohladiti i služiti.

Naši proizvodi

Rafaelo torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca, dodati im šećer i vanilin šećer, pa mutiti još nekoliko minuta.

Postepeno dodavati prašak za pecivo, brašno i kokos.

Sve zajedno umešati i od smese formirati koru prečnika 24 cm.

Koru peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15 minuta.

Fil:
Umešati žumanca, mleko, puding i skuvati na srednjoj vatri, mešati sve vreme.

Skinuti sa vatre i ohladiti do sobne temperature. Umutiti šećer u prahu sa puterom.

Umutiti slatku pavlaku, dodati joj prohlađen puding, a zatim spojiti sa umućenim puterom.

Ređanje: Kora, pola fila, keks natopljen mlekom, pola fila.

Gornji sloj posuti kokosom. Ohladiti i služiti.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept